fbpx

Zbog bure zatvorene ceste; Cestari spremni za zimske uvjete

Za sav promet zbog olujne bure zatvorene su autoceste A1 između Svetog Roka i Posedarja, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most. Autocestom Rijeka-Zagreb između Delnica i Kikovice mogu voziti samo osobni automobili, kao i Jadranskom magistralom od Karlobaga do Svete Marije Magdalene.

Snijeg i zimski uvjeti otežavaju promet u Lici. Kamioni s prikolicama i tegljači iz Dalmacije prema unutrašnjosti voze od Donjeg Karina preko Obrovca i Gračaca do čvora Sveti Rok na autocesti A1 i obratno.

Cestari Zadarske županije spremni su za zimske uvjete. Soli ima dovoljno, a ekipe su u pripravnosti. U kontintenalnome dijelu naše županije za sada nema snijega – sve službe su spremne za zimske uvjete – rekao nam je ravnatelj Uprave za ceste Zadarske županije Mile Fabijan.

“Trenutačno nema leda i snijega, temperature su oko nule na području Gračaca i Srba, meuđutim nema snijega kojeg bi trebalo čistiti, nema ni leda po kolnicima, tako da cestarske službe stoje u pripravnosti. U slučaju bilo koje potrebe spremne su u najkraćem roku izići na teren.” – rekao je M.Fabijan.

Izvor: HRT Zadar