fbpx

Bersići Božić čestitali plesom

U HNK Zadar jučer je održana tradicionalna predbožićna predstava Plesnog odjela Glazbene škole Blagoje Bersa – Božićna čestitka. Naučeno u školi učenici su demonstrirali kroz osam točaka. Prva točka zvala se Majstori i lutke, a plesali su polaznici 2. razreda Odjela za suvremeni plesa područnog odjela Preko. Koreografkinja je bila Tanja Stipčević.

Drugi su nastupali polaznici 1. razreda Odjela za klasičan balet. Točka se zvala Crvenkapica, a koreografiju je osmislila Sanja Petrovski. Dijelovi tijela naziv je treće točke koja je jučer izvedena u HNK Zadar, a izveli su ju polaznici 1. razreda Odjela za suvremeni ples u koreografiji Jasne Frankić Brkljačić. Polaznici 2. i 4. razreda Odjela za suvremeni ples u koreografiji Vlaste Marotti Hrašćanec izveli su Božićne mignone, a kako je to bilo jednom davno na selu pokazali su učenici 3. razreda Odjela za suvremeni ples kroz točku Jednom davno na selu u koreografiji Jasne Frankić Brkljačić.

Čuvena hovenova Za Elisu inspirirala je učenike 2. razreda Odjela za suvremeni ples koji su također u koreografiji Jasne Frankić Brkljačić plesali na spomenutu glazbu. Predposljednja točka bila je 3. razreda Odjela za klasični ples. Na koreografiju Sanje Petrovski plesao se Echappe. Primjereno godišnjem dobu zadnja izvedena točka zvala se Snijeg, a plesali su učenici 2. razreda Odjela za suvremeni ples u koreografiji Lucije Mikas.

Izvor: Zadarski list/ZDanas