fbpx

“Bodulska balada” u Arsenalu

Otočni sabor – udruga za razvitak hrvatskih otoka, u suradnji s Gradom Zadrom i OŠ “Zadarski otoci” kao matičnom školom, te područnim odjelima Veli Iž, Molat, Premuda, Silba i Olib, organiziraju u utorak, 17. prosinca, s početkom u 20 sati, u “Arsenalu” bodulski dan pod nazivom “Bodulska balada”.

Večer je posvećena autorskom radu Stjepana Benzona, književnika, pjesnika i pisca, koji je, osim u rodnom Splitu, dio svog radnog vijeka proveo kao profesor u školama u Ninu i Preku. Osim “Bodulske balade”, Benzon je autor stihova brojnih pjesama koje su uglazbili naši eminentni skladatelji, poput hitova “Dalmatinska elegija”, “Dobro jutro, Margareta”, “Moja Ane broji dane”, “Tko će tebe voljet kao ja”, “Znam da ima jedna staza”, te mnogih drugih.

Ove će pjesme u zadarskom “Arsenalu” u utorak otpjevati Ivo Pattiera, Ljubomir Pende Buco, Dalibor Ivanišević, Zoran Jelenković, Amenda Stošić, Davor Pekota, Dean Dvornik, klapa “Kontrada” i grupa “Dalmatico”. Pridružit će im se i mlada violinistica Tena Milinčić s otoka Iža. Ulaznice se po cijeni od 20 kuna mogu nabaviti u Turističko-informativnom centru na Narodnom trgu, a sav prihod od ulaznica namijenjen je OŠ “Zadarski otoci” za kvalitetnije obrazovanje najmlađih otočana.

Izvor: Slobodna Dalmacija