fbpx

Čišćenje podmorja i božićni sajam

Nastupi tri benda, kuhano vino, grah, fritule, domaći proizvodi i prodaja božićnih jelki danas će na Brodaricu donijeti blagdanski duh, a prihod od sajma uljepšat će blagdane samohranoj majci Zrinki Janeš i njezinoj djeci, za koju udruga Brodarica organizira ovogodišnju humanitarnu akciju.

Sajam danas traje od 16 do 22 sata.

– Na sajmu će se moći naći proizvodi Ljekovito bilje Jerkin, zatim likeri Raspović i med Pavić. Nastupat će bendovi s Brodarice Blues Deluxe, Kodex i The Untied Shoes i pozivamo sve da dođu jer cijeli prihod ide obitelji Zrinke Janeš koja se našla u teškoj situaciji, rekao je Rubeša.

Akcija za obitelj Zrinke Janiš

Udruga Brodarica organizira akciju za pomoć 28- godišnjoj Zrinki Janiš, nezaposlenoj, samohranoj majci. Ispred Mjesnog odbora Brodarica prodaju se božićne jelke, a prihod od prodaje namjenjen je ovoj obitelji. S istim ciljem danas se na sportskom igralištu na Brodarici organizira humanitarna akcija.

Od 16 pa do 22 sata uz zabavni program posjetitelji će imati priliku kupiti božićne ukrase, ljekovito bilje, razne likere i med, a posluživat će se i kuhano vino, fažol i fritule.

Zrinka Janiš sa svoje dvoje, malodobne djece nalazi se u vrlo teškoj situaciji. Zbog dugova bila im je isključena struja, a od nedavno se hrane u Pučkoj kuhinji.

Ono što želim je posao, da mogu preživjeti, prehraniti svoju djecu, platiti stanarinu, režije…

Ispričala nam je 28- godišnja samohrana majka 5- godišnje djevojčice i 8-godišnjeg sina. Ova mlada žena već sada se zahvaljuje mnogima koji, nakon što su saznali za stanje u kojem se nalazi, nude pomoć:

Zovu me odasvud, iz Vukovara, Makarske …, vidno potresena ispričala nam je Zrinka Janiš uoči večerašnje humanitarne akcije.

Izvor: Zadarski list/HRT/ZDanas