fbpx

DOČEK NOVE GODINE: Na Narodnom trgu nastupa klapa Kanela i Ivica Sikirić Ićo

Turistička zajednica Zadra doček nove 2014. godine organizira na tri lokacije u povijesnoj jezgri grada – na Narodnom trgu, Forumu i u Varoši, uz nastupe lokalnih bendova i ponudu zadarskih ugostitelja. Novogodišnji program započet će glazbom s razglasa u 21.30, a glazba uživo kreće od 22 sata. Na Narodnom trgu nastupa klapa Kanela i Ivica Sikirić Ićo, u Varoši (Ulica Stomorica) nastupaju grupa Differo & Ema i DJ Angelo, dok na Forumu nastupaju Black Coffee & Martine Thomas, te Zadar Express.

Program će uz ponudu zadarskih ugostitelja potrajati do ranih jutarnjih sati prvog dana Nove 2014. godine, kaže direktor Turističke zajednice Zvonko Šupe.

– I ove smo se godine odlučili na provjerenu verziju dočeka Nove godine – gradsku feštu kojoj programima dajemo samo impuls, a zabavu zapravo kreiraju građani i ugostitelji prema vlastitim željama. Svi će izvođači opet biti zadarski, klapa Kanela, bendovi Differo, Black Coffee, i drugi. U ponoć će građanima biti upućena novogodišnja čestitka na Narodnom trgu, a vatrometa, barem službenoga, neće biti. Sve opet u skladu s vremenom i financijskim mogućnostima – kaže Šupe uvjeren da će i ovaj doček Nove godine biti zabavan bez obzira što neće biti poznatih pjevačkih zvijezda i skupih aranžmana po gradu. Điravanje po gradu, fešte u lokalima, na trgovima i ulicama – to je provjerena koncepcija dočeka Nove godine u režiji Turističke zajednice.

„Noć zlatne groznice“ naziv je dočeka u hotelu “Kornati” biogradske Ilirije. Novogodišnja zabava uključuje koktel dobrodošlice, raznovrstan buffet stol, a za zabavu je zadužena grupa “Jet set” iz Zadra. Možda najglamurozniji doček priprema Falkensteinerov hotel “Iadera” u Petrčanama. Novogodišnji aranžman “Slavimo Hrvatsku” stoji od 440 eura, a uključuje svečane večere 30. prosinca i 1. siječnja, te gala-večeru za doček 31. prosinca, zatim razne SPA tretmane, fitnes programe, „Croatian Science Fiction meets Croatian Wine“ predavanje i vina s Robertom Naprtom, jednim od najpoznatijih krimautora Hrvatske (uključena i degustacija njegovih vina), razne kulinarske delicije…

Novogodišnju noć obilježit će nastup pjevačice Nine Badrić, vatromet u ponoći s vrha poluotoka Punta Skala, after midnight party… „Parada kiča i neukusa“ naziv je „grandioznog dočeka nove 2014. godine“ koja se organizira u Maloj dvorani Višnjik od 21 sat, a iza svega stoji kreativna gradska ekipa koja je i prošlih godina na slične otkačene načine uveseljavala publiku prema zamislima Nevena Stojakovića.

Za one koji ne žele dočekati Novu godinu na „klasičan“ način, na Višnjiku pripremaju Disko klub s DJ-ima, zatim Halu sa stolovima i bandom Rockatansky uživo, po cijenama od 160 kuna do 280 kuna za rezervaciju mjesta za stolom. Gradski klubovi poput Arsenala, Foruma, Q bara i drugih još nisu objavili svoje programe, pa je pitanje hoće li uopće išta i organizirati za doček Nove godine.

Izlet kanalom

U Biogradu najavljuju vatromet i ples do ranih jutarnjih sati uz bogat meni. Ispraćaj stare i doček nove godine (bez smještaja) stoji oko 600 kuna po osobi, a za goste hotela uključena u cijenu je i panoramska vožnja Pašmanskim kanalom novim event-brodom ”Nada” uz lagani snack.

Izvor: SD