fbpx

Evo kako su se častili zadarski gradski vijećnici: Mamlazi i magarci, klevetnici i insinuatori, mračni komunistički kadrovici i medijski reketari, dileri i konjokradice…

Mamlazi i magarci, klevetnici i insinuatori, mračni komunistički kadrovici i medijski reketari, dileri droge i konjokradice, karijerni i kriminalci opće prakse, gordi hrastovi pod kojima netko sere i drvosječe s Pevecovom sjekirom, politički korumpirani ponavljači i dvolični licemjeri, neradnici i manipulatori, silovatelji demokracije i bahati drznici, populisti i demagozi, neznalice i kuknjavež.

Ako mislite da je to zajednički birački popis zadarskog istražnog zatvora i ugljanske Psihijatrije, očigledno niste bili na sjednici Gradskog vijeća Zadra. Sve su to, naime, jedni o drugima izgovorili uvaženi gradski vijećnici i dobro plaćeni profesionalci lokalne izvršne vlasti.

Gledajući kako se gradskom vijećnicom mrak širi brzinom svjetlosti, predsjednik GV-a Živko Kolega u očaju je zavapio: Treba biti genijalac da bi se vodilo ovakvo Gradsko vijeće! A ja nisam genijalac!
U pauzama međusobne preraspodjele pljuvačke, gradski su parlamentarci izglasali proračun od 386 milijuna kuna, odgodili dodjelu besplatnih udžbenika za iduću školsku godinu i još jednom konstatirali kliničku smrt dosadašnjeg koncepta Gospodarske zone Crno.

Kasno navečer, čekajući da vijećnici završe s 13-satnim pljucačkim maratonom, umorno naslonjena na svoju metlu, postarija čistačica gradske uprave rezignirano je zaključila da iduće godine odlazi u mirovinu. Dobit će 1.300 kuna. Svakog mjeseca!

Bio star dvije ili 3.000 godina, Zadar ipak nije Pariz. A čak i ispod „grada svjetlosti“ nalazi se – kanalizacija.Tko je Perivoj Nazor?

Sjednica je trajala 13 sati, a o narušenoj koncentraciji vijećnika govori primjer Rade Šimičevića.

– Bilo bi dobro za vrijeme skorašnjih ljetnih praznika napraviti vrata na ulazu u park Perivoja Nazora, rekao je u jednom trenutku Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora koji jako dobro zna da su praznici ljetni, a Nazor je Vladimir.

Reno, Stoja i Omerka

– Posljedica vašeg kadroviranja je Stoja Mučaji koja uništava zadarsko gospodarstvo. Vi ste je stavili i ona ne dira SDP-ove kadrove, zadnja ste osoba koja bi se trebala javljati, rekao je Reno Sinovčić obraćajući se Omerki Šarić.

– Hvala na komplimentu, nemam ja toliku moć u SDP-u, ali, da me netko pitao, sigurno bih preporučila Stoju Mučaji, odgovorila je Šarić na temu šefice Porezne uprave.

Pešutova eksplozija

Ante Rubeša je zamjerio pročelniku Mariju Pešutu na neprofesionalnom odnosu prema ljudima koji mu dolaze u ured. Naveo je primjer u kojem je Pešut majci nekoliko djece sugerirao „podvezivanje“ zamjerajući joj loš izbor supruga.

– Ne može o meni ovako govoriti jedan mamlaz koji je dilao drogu, eksplodirao je Pešut nazivajući Rubešu magarcem i objašnjavajući da je, naprotiv, spomenutoj ženi Grad plaćao dio režija, a on okolo tražio posao.

– Sram te bilo magarče jedan, uzvratio je Rubeša u istom stilu.

Izvor: Slobodna Dalmacija/ZDanas