fbpx

FACEBOOK MORA NA SUD Zuckerberg i banke zavarali ulagače prije izlaska na burzu?

Savezni sudac odlučio je da Mark Zuckerberg i desetak banaka moraju odgovarati na tužbu da je Facebook zavarao investitore u vezi svog financijskog stanja prije inicijalne javne ponude na burzi (IPO)

NEW YORK – Savezni sudac odlučio je da tvrtka Facebook , njezin direktor Mark Zuckerberg i desetak banaka moraju odgovarati na tužbu da je ta društvena mreža zavarala investitore u vezi sa svojim financijskim stanjem prije lanjske, 16 milijarda dolara teške inicijalne javne ponude na burzi (IPO).

U odluci objavljenoj u srijedu, američki savezni sudac Robert Sweet s Manhattana rekao je da ulagači mogu insistirati na tvrdnji da je Facebook iz svoje registracijske izjave izostavio materijalne informacije.

Ulagači tvrde, među ostalim, da je Facebook morao otkriti interne projekcije o tome koliko bi povećana upotreba mobitela mogla smanjiti buduće prihode.

U ponedjeljak je sudac Sweet ocijenio da ulagači imaju pravo i kad optužuju Nasdaq da je prikrio tehnološke probleme zbog kojih su prvi dan trgovanja Facebookovim dionicama nastupile poteškoće u obradi.

Izvor: Jutarnji list/ZDanas