fbpx

Kićo Varalica prvo se s Rađom sprijateljio, pa ga onda izigrao…

Od kada je javno objavljeno da je poznati hrvatski košarkaš 47-godišnji Dino Rađa prevaren prilikom prodaje broda, glavni akter priče, 37-godišnji Zadranin poznat po nadimku Kićo Varalica ne prestaje biti tema dana na varoškim ulicama.

Oni koji ga poznaju navode kako je njegovo “padanje“ u ruke zadarskih “plavaca“ bilo samo pitanje vremena, a istragu cijelog slučaja u petak je preuzelo Državno odvjetništvo. Nastavkom istrage trebale bi se utvrditi sve okolnosti koje su prethodile prijevari u kojoj je bivši hrvatski reprezentativac ostao “kratak“ za gotovo 260 tisuća kuna.

– I prije nego što je obećao Rađi da će mu kupiti brod za 500 tisuća kuna, Kićo je već imao drugog kupca. Rađi je dao najprije 25 tisuća eura, a onda još pet i tako ga ostavio u uvjerenju da će dobiti i ostatak. To mu je inače obrazac “igre“ – ispričao nam je poznanik 37-godišnjaka, koji je kazneno prijavljen zbog prijevare nakon što je u lipnju obećao slavnom košarkašu da će kupiti njegov brod “Wellcraft“ splitskih oznaka.

Kako je u šest mjeseci dobio samo 200 tisuća kuna, a doznao je da je Kićo u međuvremenu brod s papirima prodao trećoj osobi, te cijeli iznos zadržao za sebe, Rađa ga je prijavio policiji.

– Taj treći čovjek koji je kupio brod od Kiće ne zna uopće što je u pozadini. On je dobio brod s “čistim“ papirima i nije mu poznato uopće da je netko prevaren – kaže nam Zadranin. Navodi kako su Rađa i Kićo bili dobri prijatelji što je ovaj na koncu zloupotrijebio.

– Bili su frendovi i eto što se dogodilo. No nije prvi put. Njegova moć uvjeravanja je velika. Uvijek nešto preprodaje, a inače je obiteljski čovjek s dvoje djece. On i supruga plaćaju kredit za stan u kojem žive, a nisu zaposleni – kaže nam Zadranin o Kići Varalici.

Kićo je unatoč nadimku dosad samo dva puta službeno prijavljen zbog prijevare iako ga zbog čestog varanja po Kalelargi osobno “naganja“ velik broj nasamarenih.

Osim nasamarenih koji su jedva dočekali hvatanje 37-godišnjaka, Zadrani “izraženijeg“ sportskog duha prijevaru Kiće Varalice doživjeli su kao zasluženu osvetu aludirajući na vrijeme kada je Rađa igrajući za zadarski košarkaški klub dobio milijun dolara da osvoji prvenstvo.

– Dali smo milijun dolara Rađi, a 600 tisuća Komazecu da bismo osvojili prvenstvo. Prvenstvo nismo osvojili, a od onda je Zadar počeo propadati. Te dugove još i danas vučemo i Kićo je zapravo samo vratio dio novca koji nam pripada – navode pasionirani navijači zadarskog košarkaškog kluba.

 Izvor: Slobodna Dalmacija