fbpx

LONDONSKA POLICIJA TVRDI “Ne postoje niti najmanji dokazi da su princezu Dianu i njenog ljubavnika ubile tajne službe”

Otac poginulog Dodia al Fayeda, Mohamed, izjavio je kako ne skriva svoje razočarenje istragom

Londonska policija objavila je kako ne postoje ni najmanji dokazi kako su britansku princezu Dianu te njenog ljubavnika Dodia al Fayeda ubile britanske tajne službe. Naime, tragična pogibija lady Di u Parizu 1997. godine još uvijek izaziva interes i puna je kontroverzi, a jedna od jakih teorija je i to da je ljubimica Britanija pala kao žrtva zavjere tamošnjih obavještajnih službi. No, Scotland Yard u svom najnovijem izvješću opovrgava tu teoriju urote.

Oni su kaže provjerili neke nove dokaze o ( avodnoj) umiješanosti britanske tajna službe SAS u pogibiju slavnog para koje su dobili u kolovozu ove godine od nekih anonimnih izvora iz vojske.

Londonska policija objavila je kako su na osnovu tih materijala izvršeni novi izvidi te je obavljeno više razgovora s gotovo 250 svjedoka, a vojska je omogućila isljednicima uvid u neke do sada tajne dokumente koji se tiču tog slučaja. Istraga je trajala više od tri mjeseca.

– Konačno možemo zaključiti da su sva nagađanja o umiješanosti SAS-a u pogibiju lady Di neosnovane te ne postoji nikakva osnova za daljnju istragu te podizanje bilo kakve nove optužnice ili pokretanje novog sudskog procesa, stoji u izvješću Scotland Yarda.

Otac poginulog Dodia al Fayeda, Mohamed, povodom toga je izjavio kako ne skriva svoje razočarenje istragom, ali da se ne predaje te da će nastaviti borbu kako bi se utvrdilo kako su i zašto poginuli njegov sin i majka britanskih prinčeve Harryja i Williama.

Inače, londonski Viši sud donio je 2008. godine rješenje po kojem je uzrok pogibije Diane i Dodija – greška vozača.

Izvor: JL