fbpx

Marko Pupić Bakrać priopćenjem odgovara Kalmeti

Gradski vijećnik Marko Pupić Bakrać obratio se priopćenjem te ovim putem odgovara gradonačelniku Božidaru Kalmeti koji mu je na sjednici Gradskog Vijeća postavio pitanje na koje mu je predsjednik vijeća Živko Kolega uskratio mogućnost odgovora

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

S obzirom da mi je na sjednici Gradskog Vijeća održanoj dana 18.12.2013 godine gradonačelnik Božidar Kalmeta postavio pitanje na koje mi je predsjednik vijeća Živko Kolega uskratio mogućnost odgovora obraćam vam se ovim putem.

Pitanje je glasilo: Svaki dan ste u gradskoj upravi. Gdje vi radite i tko vas plaća, uz sve probleme koje imamo u oblasti za koju je nadležna ribarska inspekcija u kojoj radite? Jeste li uzeli godišnji ili ste dali otkaz ?

Zaposlen sam na radnom mjestu višeg ribarskog inspektora u Ministarstvu Poljoprivrede sektor za nadzor i kontrolu ribarstva, služba ribarske inspekcije,područna jedinica Split, odjel Zadar. Moje radno vrijeme kao inspektora nije od 8:00-16:00 nego traje 24 sata. Tako se često događa da svoju dužnost obavljam u popodnevnim satima, vikendom, praznicima, pa i u noćnim satima. Također izlazim na more plovilom ribarske inspekcije pri čemu vršim poslove inspekcijskog nadzora po 12 i više sati.

Sukladno članku 44 stavak 1 i 14 kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike NN 104/13 za prekovremeno odrađene sate dobivam slobodne dane o čemu se vodi uredna evidencija kod mojih nadređenih. Dakle gradsku upravu obilazim i sve druge viječnićke dužnosti uključujući i sjednice Gradskog Vijeća obavljam u svoje slobodno vrijeme bilo da se radi o godišnjem odmoru ili slobodnim danima.
Nije baš da sam svaki dan u gradskoj upravi, to se Kalmeti samo pričinja, možda me i sanja tko zna, ali često jesam. U Gradsku Upravu dolazim kao predstavnik građana, u njihovo ime tako će biti i dalje. Nastojim odgovorno obnašati svoju vječnićku dužnost tražio sam i tražit ću sve potrebne informacije.

U sklopu tih aktivnosti obišao sam većinu pročelništava i sa gotovo svim zaposlenicima s kojima sam bio u kontaktu u posljednje vrijeme otvorio sam pitanje aktualnog stanja u kojem se nalazi gradonačelnik i nitko ama baš nitko od svih tih pročelnika i zaposlenika nije ustao u njegovu obranu, čak niti njegov politički otac Predsjednik vijeća Živko Kolega, svi su elegantno izbjegli temu . Najgore od svega je što Kalmeta zna da ja nisam lažov i manipulator, da govorim istinu, njegovim eventualnim padom svi će od njega oprati ruke kao Poncije Pilat i on je toga itekako svjestan.”

ZADARdanas