fbpx

Nema radova na Bulevaru – čeka se okno iz Austrije

Zbog izgradnje kolektora visoke zone, istočna strana Ulice Ante Starčevića na križanju s Ulicom Petra Skoka prekopana je sredinom listopada, a na zadarskom je Bulevaru iskopana ogromna rupa i od tada se usporeni automobilski promet preusmjerava iz jednog traka u drugi.

Posljednjih dvadesetak dana na tom se dijelu frekventne prometnice ne vide nikakvi radovi, što je bilo dovoljno za nagađanje kako je nestašica novca obustavila radove u Getaldićevoj i Ulici Petra Skoka.
Spoj starog i novog

– Investiciju vode Hrvatske vode i Odvodnja, a Grad Zadar financira otkup zemljišta, te s oko četiri milijuna kuna obnavlja ulice s komunalnom infrastrukturom – kaže Matko Segarić, vršitelj dužnosti gradskog pročelnika za graditeljstvo.

Grgo Peronja, sada već bivši direktor „Odvodnje“, objašnjava zastoj u radovima i otklanja nagađanja o besparici kao razlogu:

– Ne, nije problem u financiranju radova. Na tom se križanju spajaju novi i kolektor koji dolazi s Bilog briga, pa je bilo neophodno obaviti iskop kako bi se na licu mjesta mogle odrediti proporcije okna koje će biti ugrađeno na spoju dvaju kolektora. Zato spojni šaht nije bilo moguće naručiti unaprijed i s radovima ići bez prekida – kaže Peronja, navodeći da se radovi na drugom dijelu toga gradilišta nesmetano odvijaju, te da „naručeno okno uskoro stiže iz austrijske tvrtke Hobas“.

Do Nove godine

Čim stigne, bit će ugrađen, a Peronja najavljuje da će do Nove godine sve biti vraćeno u „prvobitno stanje“, te da potom slijedi prokop i zapadne strane Bulevara, što bi moralo biti okončano do 1. ožujka kada će promet Ulicom Ante Starčevića biti normaliziran.

Sadašnji radovi na izgradnji kolektora u Ulici Petra Skoka i Getaldićevoj teški su 27 milijuna kuna, radove izvodi zadarska “Vodoinstalacija”, a nadzor “Aniva”.

Slijedi Ulica Hrvoja Ćustića

Cjelokupni projekt izgradnje kolektora za visoku zonu Zadra premašuje 50 milijuna kuna. Nakon završetka radova u Ulici Petra Skoka i Getaldićevoj, slijede radovi i u Ulici Hrvoja Ćustića koja vodi uz stadion NK Zadra. Otvaranje ponuda za radove u toj ulici trebalo bi uslijediti 13. siječnja iduće godine.

Izvor: Slobodna Dalmacija/ZDanas