fbpx

OBAMINA PLJUSKA PUTINU Ne dolazi na Olimpijske igre u Soči, ali šalje svoje gay delegate

Na otvorenju Olimpijskih igara u Sočiju neće biti američkog predsjednika, ali će ceremoniji prisustvovati poznati LGBT sportaši.

Predsjednik SAD-a Barack Obama neće doći na Zimske olimpijske igre u Soči, ali će u delegaciji na otvaranju i zatvaranju Igara biti i bivši sportaši koji su se javno deklarirali kao homoseksualci. Službeni Washington tako šalje jasnu poruku Vladimiru Putinu i organizatorima Igara što misle o njihovu antigay zakonu.

U američkoj delegaciji bit će legendarna tenisačica Billie Jean King (70) koja je 1981. godine postala prva istaknuta sportašica koja je javno priznala da je homoseksualka.

– Ponosna sam što ću biti u delegaciji koja predstavlja moju zemlju, ali ponosna sam i što ću s članovima LGBT zajednice podržati sportaše u Sočiju – izjavila je osvajačica 12 Grand Slam naslova.

S njom će u Sočiju biti i hokejašica Caitlin Cahow (28) koja je također priznala da je lezbijka. Rusija se našla na udaru kritika nakon što je u lipnju ove godine usvojila zakon kojim se zabranjuje homoseksualna propaganda. (N.P.)

Izvor: Jutarnji list/ZDanas