fbpx

Od novca za malu Stephanie osnovali zakladu

Nešto više od godinu dana otkada je njihova kćerka operirana u SAD-u, roditelji petogodišnje Stephanie, Anita i Ivica Milda osnovali su Zakladu za Arnold-Chiari malformaciju ACM Stephanie.

Osnovni cilj ove zaklade je, kako navode, doprinos liječenju ove rijetke, teške i u potpunosti neizlječive bolesti prema vrhunskim svjetskim standardima u Hrvatskoj, ali i buduće proširenje djelatnosti na liječenje rijetkih tumornih oboljenja mozga. Plan rada za 2014. godinu, dugoročni ciljevi, kao i vizualni identitet Zaklade predstavit će se u četvrtak 19. prosinca, u 13 sati, prilikom predaje donacije Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar.

Uz Anitu Mildu, upraviteljicu Zaklade ACM Stephanie, na konferenciji za medije javnosti će se obratiti dr. Neven Milić, voditelj Odjela pedijatrije, te sanacijska upraviteljica bolnice Mirjana Mrčela koji će se osvrnuti na potrebe ove županijske bolnice u tehnološkoj i ostaloj opremi.

Sva potrebna rješenja nadležnih državnih institucija za početak djelovanja Zaklade, roditelji malene Stephanie dobili su krajem studenog.

Kroz svoj rad Zaklada ima namjeru stipendiranja mladih liječnika za specijalizaciju u inozemstvu, pomaganje liječnicima pri pribavljanju skupe stručne literature, pomoć i doprinos znanstvenom istraživanju bolesti Chiari malformacije kao takve, pomaganje oboljelima i sufinanciranje operacija vezanih za područje mozga, a povezanih s Chiari malformacijom i sudjelovanje u pomoći bolničkim ustanovama u pribavljanju suvremene tehnološke opreme potrebne za područje neurologije, a sve u skladu s odobrenim Statutom i Pravilnikom Zaklade ACM Stephanie.

Izvor: Slobodna Dalmacija/ZDanas