fbpx

Oliver, Škoro i Vanna zapjevat će s Intradama

– Da mogu, već sutra bih se vratio u Australiju. Bilo nam je prekrasno, puno emocija, puno lijepih uspomena, rezimira prvu australsku turneju Tomislav Bralić. U društvu kolega iz klape Intrade, bibinjski slavuj u Australiju je otišao početkom studenog na koncertnu turneju “Croatio, iz duše te ljubim”, u sklopu koje su održali koncerte u Melbourneu, Sydneyju, Canberri, Adelaidu i Perthu. Praćeni ovacijama gdje god da su pjevali, hrvatski su glazbenici na najmanji svjetski kontinent odnijeli kroz svoje pjesme i dio Hrvatske: more, maslinu, otoke i škoje… ljepotu zemlje koju nose u srcima. A to su posjetitelji njihovih koncerata itekako mogli osjetiti.

– Bilo je to jako emotivno iskustvo, i za nas na pozornici, a i za te ljude koji su mahom prije 30 i 40 godina otišli iz domovine i koji su se kroz naše pisme na neki način barem na kratko osjetili kao doma. Svima je njima drago kada im se spomene zavičaj, kada im pred svaku pismu na kratko ispričamo kako je nastala i gdje je nastala. Ova je turneja bila naš san i drago nam je što smo ga ostvarili, priča Tomislav.

Prisjeća se naravno i puta koji je trajao preko 32 sata, od kojih čak 24 u avionu.

-Je, bilo je naporno, da su barem još u upotrebi oni brzi concorde avioni, bilo bi mnogo lakše doći, dodaje kroz smijeh Bralić.

Cijela je turneja, na kojoj im se na prva tri koncerta pridružila i klapa Pasika iz Kostanja kod Omiša, snimana, pa bi uskoro trebalo usljediti i prikazivanje polusatnog dokumentarnog filma, a, tko zna, dodaje Tomislav, možda koji kadar iskoriste i za snimanje kojeg novog video spota.

U međuvremenu, u tijeku su pripreme za dva velika koncerta, onaj tradicionalni zadarski na Božić u Arsenalu i koncert u Zagrebu 14. prosinca u Domu sportova na kojem će im se kao gosti pridružiti Oliver Dragojević, Miroslav Škoro i Vanna.

– Veselimo se koncertima, posebice ovom zadarskom koji zapravo više i ne možemo zvati koncertom već velikim narodnim veseljem. Dugo to već nije koncert poput ostalih već jedno nevjerojatno glazbeno druženje za koje svake godine zaključimo da ne može bolje, pa onda narednu godinu demantiramo sami sebe i napravimo koncert koji bude još bolji od predhodnog. Evo, ove godine nam već pristižu upiti iz drugih gradova za karte pa im ja svima poručujem da požure jer se karte brzo prodaju, naglašava Bralić.

 Izvor: Zadarski list/ZDanas