fbpx

PUPOVCU ZAPRIJETILI SMRĆU “Neću policijsku zaštitu, ovo je moj grad i želim normalno živjet”

Uzrok povećanog broja uvredljivih i prijetećih pisama Pupovac vidi u ‘antimanjinskoj i antisrpskoj atmosferi u Hrvatskoj’

ZAGREB – Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac dobio je danas poruku u kojoj mu se prijeti smrću. Poruka je stigla u saborski Klub SDSS-a, odnosno, na službeni saborski mail Milorada Pupovca, i to s mail adrese koja sadrži ime i prezime, ali nije potpisana, pa su iz Kluba o svemu obavijestili tajnistvo Sabora, a oni policiju.

Ja sam uvredljivih i prijetećih poruka i pisama primio bezbroj u zadnje vrijeme. Ali, rijetko sam kad to dobijao na saborsku adresu. Uglavnom je stizalo na fakultet i doma. Jednako tako, ovakvu prijetnju smrću i s takvim intenzitetom mržnje do sada nisam primao, komentirao je Pupovac.

Potvrdio je da je slučaj preuzela policija, te je kazao da je na njima da odrede identitet osobe koja je uputila prijetnju smrću. Na pitanje je li ga strah odgovorio je “ne”.

– Nije me strah. Ovo je moj grad i moja sredina, nemam pravo na strah, niti ga osjećam. Ali, želim da možemo normalno raditi. Želim da kao saborski zastupnici možemo iznijeti svoj stav, a da nas se ne vrijeđa i da nam se zbog izgovorene riječi ne prijeti, ne šalje u izgon i ne prijeti smrću. Ako nešto krivo radimo, te poruke smo uvijek spremni primati. Ali vrijeme je da prestanemo primati prijeteće poruke. Nismo se borili za povratak u 90-te, nego za europsku Hrvatsku. Nedostojno je da se u jednoj takvoj zemlji pojavljuju oni koji govore jezikom ratnih 90-tih i koji bi protjerivali i ubijali, zaključio je Pupovac.

Iz Kluba SDSS-a priopćili su da unazad nekoliko dana na ime saborskog zastupnika Milorada Pupovca stiže pošta, neprimjerenog i prijetećeg sadržaja, u kojoj se prijeti i smrću, sa izrazitim govorom mržnje i uvredama, prema pripadnicima srpske manjinske zajednice.

Izvor: Jutarnji list