fbpx

Radionica božićnih ukrasa

ESN Zadar je u sklopu nacionalnog SocialErasmus projekta održao danas radionicu božićnih ukrasa nazvanu “X-mas Decorations Workshop” zajedno sa stranim studentima u Zadru u sklopu Erasmus razmjene studenata i s djecom iz dječjeg vrtića Grigor Vitez. Akciji su se priključile 4 strane studentice: Aude ( Francuska ), Barbora ( Slovačka ), Lidia ( Španjolska ) i Rita ( Portugal ) kojima su se pridružile i 4 članice ESN-a Zadar Andrea, Iva, Ivana i Lidija koje su se prodijelile u dva tima te su posjetile skupinu “Vrapčići” tete Darije i skupinu tete Irene. Nakon izrade ukrasa okitili su dva bora u dječjem vrtiću.

“X-mas Decorations Workshop” održao se istovremeno u 6 gradova Hrvatske. Naime, ESN Hrvatska obuhvaća 6 sekcija, u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Zadru, Dubrovniku i u Rijeci.

Erasmus Student Network (ESN) jedna je od najvećih studentskih organizacija u Europi čiji je glavni cilj briga o studentima na razmjeni i promicanje studentske mobilnosti, posebno programa Erasmus. Organizaciju je podržala i Europska komisija, a članovi mreže su studenti volonteri koji djeluju pod krilaticom “studenti pomažu studentima”. Imaju više od 430 ureda diljem Europe u 36 zemalja, sa središnjim uredom u Bruxellesu. ESN-ovi uredi osnivaju se isključivo pri svečilištima, tako da u Hrvatskoj djeluje na šest sveučilišta: ESN Zagreb, ESN Osijek, ESN Split, ESN Rijeka, ESN Dubrovnik i ESN Zadar.

Izvor: HRT/ZDanas