fbpx

SCHUMACHER I DALJE U KOMI Liječnici: “Stanje je doista jako ozbiljno, možemo samo čekati…”

Njemačka automobilistička legenda ima krvarenje na mozgu. Nalazi se u bolnici u Grenobleu

 Iako su njemački Bild i francuski mediji objavili kako je Michael Schumacher tijekom noći drugi put operiran, to nije istina, objavio je na izvanrednoj konferenciji za novinare liječnički konzilij koji brine za legendarnog vozača.

‘Stanje je jako ozbiljno, no tijekom noći nije bilo nikakvih promjena. Michael je trenutno u induciranoj komi. Da nije imao kacigu sigurno bi poginuo na mjestu. Ne možemo ništa prognozirati, stanje je doista vrlo ozbiljno’, rekao je jedan od Schumacherovih liječnika Jean-Francois Payen.

‘Rekao bih da se ova nesreća dogodila na pravom mjestu s obzirom da je otamo u bolnicu odvezen gotovo istog trenutka, a operacija je obavljena čim je stigao. (…) Napravili smo sve što je trebalo i u ovome trenutku nemamo odgovor na pitanje kada bi se mogao oporaviti. Možemo reći da se bori za život’, dodao je Payen.

‘Bolničko je osoblje u neprekidnom kontaktu sa Schumacherovom obitelji, koja je i dalje uz njega u sobi. U ovome trenutku smatramo da nema potrebe za drugom operacijom’, rekao je.

Njemački automobilistički as Michael Schumacher (44) nakon jučerašnjeg pada na skijalištu u francuskom Meribelu bori se za život u bolnici u Grenobleu . Sedmerostruki se prvak Formule 1 sa sinom skijao izvan staze kada je u još nejasnim okolnostima pao i glavom udario u kamen.

Spasioci su do njega došli za osam minuta, a prve su informacije govorile da je tada bio pri svijesti, ali prilično nesuvisao. Iako se vjerovalo da je zadobio lakše ozljede, kasnije se ispostavilo da je u Grenoble stigao u komi.

Do nesreće je došlo na nadmorskoj visini od oko 2.100 metara.

Prema službenom priopćenju iz bolnice, slavni je vozač u kritičnom stanju te mu je potreban hitan neurokirurški tretman. Zbog toga je u Grenoble stigao jedan od najboljih francuskih neurokirurga Gerard Saillant, inače Schumacherov prijatelj.

Francuski mediji javljaju da ima krvarenje na mozgu te da je tijekom noći operiran drugi put, ali stanje mu je nepromijenjeno.

Njemački je vozač u Meribelu bio na odmoru s obitelji u svojoj planinskoj vikendici. Njegova supruga i djeca neprestano su uz njega u bolničkoj sobi, a iz cijelog svijeta stižu izrazi podrške i želje za što skorijim oporavkom.

Posjetili su ga i nekadašnji gazda Ferrarija Jean Todt te Schumacherov šef u Mercedesovoj momčadi Formule 1 Ross Brawn.

Otkad se po drugi put povukao iz Formule 1, u kojoj je ostvario gotovo nevjerojatnu 91 pobjedu, Schumacher se s obitelji skrasio u Švicarskoj.

Jučer su tijekom čitavog dana mnoge poznate osobe iz svijeta sporta na svojim twitter profilima slale poruke podrške stradalom Nijemcu. To su, među ostalima, napravile i tenisačice Angelique Kerber i Sabine Lisicki, ali i nogometaš Tottenhama Roberto Soldado kao i Bayernov Jerome Boateng.

Izvor: Jutarnji list