fbpx

Solani Nin dodijeljeno 1,2 mil kuna bespovratnih sredstava

Projekt Solane Nin – Cvijet soli i poslovanje – ekološka proizvodnja konzumnih i terapeutskih soli predstavljen je danas u Baroknoj kući u Ninu.

Projekt vrijedan 186.135,68 EUR sufinancira Europska unija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Ministarstvo poduzetnišva i obrta u iznosu od 158.066,42 EUR, dok Solana Nin participira s udjelom od 28.069,26 EUR. Cilj dodjele bespovratnih sredstava je postizanje veće konkurentnosti malih i srednjih poduzeća kroz jačanje zelene ekonomije, energetske učinkovitosti i eko standarda u proizvodnji.

Ključne aktivnosti projekta obuhvatit će rekonstrukciju postojećih pogona Solane Nin, koja će zadovoljiti sve potrebne standarde organske i ekološke proizvodnje soli, unaprijeđenje proizvodnih procesa, eko certifikaciju, edukaciju djelatnika o ekološkim procesima, te promociju vrijednosti koje generira projekt.

Ovaj iznimno financijski vrijedan projekt, koji pridonosi globalnom cilju promoviranja zelene ekonomije, energetske učinkovitosti i eko standarda najviše vrijednosti, uvelike korespondira i sa strateškim odrednicama razvoja turizma grada Nina. – kazale je između ostaloga na predstavljanju Marija Dejanović, direktorica Turističke zajednice grada Nina i član Nadzornog odbora projekta.

Za primjerom Solane Nin trebali bi se povesti i ostali srednji i mali poduzetnici poručio je Josip Matassi, voditelj odjela za međunarodnu suradnju ZADRE koja je sudjelovala na pripremi projekta.

Solana Nin je svijetli primjer manje hrvatske tvrtke koja je sa zdravim projektom privukla bespovratna financijska sredstva, koja joj omogućavaju kvalitetan nastup na domaćem i stranom tržištu

rekao je Matassi te naglasio kako je bitno u procesu osmišljavanja projekta voditi računa o njegovom utjecaju na poslovanje tvrtke, ali i širu zajednicu.

Izvor: HRT ZD/ZDanas