fbpx

U Caritasu Zadarske nadbiskupije djeluju volonteri

Međunarodni je dan volontera. I u Caritasu Zadarske nadbiskupije djeluju volonteri, zato na današnji dan tradicionalno osobe iz javnog i političkog života sudjeluju u podjeli ručka korisnicima Pučke kuhinje u Zadru. Župan Stipe Zrilić, gradonačelnik Božidar Kalmeta i zadarski nadbiskup Želimir Puljić danas su na taj način promovirali volontiranje.

U Pučkoj kuhinji zadarskog Caritasa svakodnevno se hrani 320-ak korisnika. Ravnatelj Caritasa don Ivica Jurišić kaže kako je ta brojka u porastu:

” Ona je u porastu u odnosu na vrijeme kad smo mi otvorili Pučku kuhinju prije 10 godina, tad je bilo 100 obroka a sad je 300-320 obroka. Mi možemo i više što se tiče kapaciteta, ali se nadam da neće trebati. Financijski nas pokrivaju Zadarska nadbiskupija, a pomaže i grad Zadar i Zadarska županija, tako da to funkcionira.”

U Pučkoj kuhinji svaki se dan hrani i Božidar Krizman:

” Ima juha, rižot malo salate i feta kruha. Bude fino, ukusno i obilato. Ja imam pravo na jedan obrok dnevno, dolazim već 4 godine, imam 600 kuna mjesečno od Centra za socijalnu skrb, to mi je jedini prihod, a 63 godine sam navršio u 8. mjesecu. I sad – stisni se s tim koliko možeš da ti noge ne ozebu…”

Izvor: HRT ZD/ZDanas