fbpx

Uhićen maloljetnik koji je na školskom odmoru petardom ozlijedio 14-godišnjakinju

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 16-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je prošlog utorka, u Ulici dr. Franje Tuđmana u Zadru, aktivirao petardu kojom je u predjelu nogu lakše ozlijeđena 14-godišnjakinja.

Srednjoškolka je zadobila lakše opekline nakon što je za vrijeme školskog odmora maloljetnik u neposrednoj blizini aktivirao petardu i pobjegao. Srednjoškolka je sa opeklinama prebačena u Hitnu pomoć gdje joj je ukazana liječnička pomoć.

– Prema maloljetniku je državnom odvjetniku za mladež podnijeto posebno izvješće zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, kazao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije, koja poziva sve građane, a posebno na roditelje da u ovo vrijeme vode računa o poštivanju zakonskih odredbi, ali i mjera sigurnosti kako bi se izbjegle neželjene posljedice rukovanja pirotehnikom.

Uporaba pirotehničkih sredstava II i III razreda zabranjena je u zatvorenim prostorijama i na prostoru gdje se okuplja veći broj osoba u razdoblju od 2. siječnja do 26. prosinca.

Samo prošle godine zbog nestručnog rukovanja oružjem i eksplozivnim sredstvom jedna je osoba poginula, 11 je zadobilo teške, a 16 osoba lakše tjelesne ozljede. Zabilježeno je i 18 slučajeva propucavanja objekata.

Izvor: Slobodna Dalmacija