fbpx

Večeras u HKK – Glumice & to

Nezaposlene, mlade i pune entuzijazma, četiri glumice odluče preuzeti stvari u svoje ruke! Dosta im je čekanja da ih netko primijeti, zavoli, zaposli i proglasi mladim nadama. Zato su odlučile napraviti predstavu. Za to su školovane! I to ne bilo kakvu predstavu!

Glumice & to duhovita je uspješnica o njima samima, o sjaju i bijedi glumačkoga posla, o nepodnošljivoj težini mladog života.

Večeras s početkom u 20 sati pogledajte u zadarskom Kazalištu ovu sjajnu predstavu u izvedbi kazališta KNAP i Umjetničke organizacije Kravice.

Glumice i redateljice predstave Dunja Fajdić, Ivana Horvat, Petra Kurtela i Amanda Prenkaj dobile su prošlogodišnju nagradu Hrvatskog glumišta za ekstremna kazališna postignuća.

Z KRITIKE:

Kazalište na Peščenici udomljavanjem Glumica i zavidnom prezentacijom predstave pokazuje kako je istinski stvaralac ukusa, dijaloga periferije sa središtem kazališnih i drugih urbanih zbivanja. To je pravo kazalište četvrti i Zagreba koji ne završava na Britanskom i Kvaternikovom trgu, nego se stere mnogo dalje i mnogo šire. Glumice svakako treba pogledati i uz njihovu pomoć promisliti o poziciji umjetnika sada i sutra u nas!

 

Izvor: HRT ZD