fbpx

VIDOŠEVIĆU PRODULJEN PRITVOR Bivši šef HGK ostaje iza rešetaka još bar dva mjeseca

Na Županijskom sudu u Zagrebu produljen je pritvor bivšem čelniku Hrvatske gospodarske komore Nadanu Vidoševiću.

Bivšem čelniku Hrvatske gospodarske komore Nadanu Vidoševiću za još dva mjeseca produljen je istražni zatvor u kojem se nalazi od sredine studenog, kada je uhićen u aferi Remorker.

Vidošević u istražnom zatvoru ostaje zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke tijekom istrage, doznaje se od njegova branitelja Dražena Delača.

Bivša voditeljica HGK-ove Službe za financijsko-računovodstvene poslove Josipa Mladinov, koja je uhićena zajedno s Vidoševićem, u zatvoru ostaje i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Nekadašnjeg čelnika HGK-a Uskok tereti da je organizirao kriminalnu skupinu radi izvlačenja milijunskih iznosa iz te ustanove.

Uskok je protiv Vidoševića pokrenuo istragu zbog izvlačenja najmanje 35 milijuna kuna iz HGK, a istragom su uz Mladinov još obuhvaćeni i šefica Ureda predsjednika Komore Zdenka Peternel, te Davor Komerički i Igor Premilovac, preko čije je tvrtke Remorker fiktivnim ugovorima izvlačen novac.

Izvlačenje milijunskih iznosa iz HGK-a jedan je od krakova afere Remorker, dok drugi krak seže u Hrvatske autoceste, koje su se također našle pod Uskokovim istragom.

Izvor: Jutarnji list