fbpx

Višak u županijskom proračunu od 1,7 milijuna kuna

Renatu Sabljar Dračevac (SDP) na Skupštini Zadarske županije zanimalo je kako župan objašnjava višak u županijskom proračunu od 1,7 milijuna kuna zbog čega je donesen drugi rebalans. Župan joj je odgovorio kako do rebalansa proračuna nije došlo sigurno zato što Županiji pomaže Vlada RH, koja i sredstva za školstvo svake godine umanjuje toliko da je postala upitna mogućnost financiranja osnovnih škola.

– Evo, apeliram i na vas da pomognete u rješavanju projekata koji su na našem području zapeli, kazao je župan, a na primjedbu Renate Sabljar Dračevac kako bi bivšem ministru (Kalmeti op.a.) trebalo postaviti pitanje čemu zapravo služe Županijske uprave za ceste, reagirao je predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar riječima kako se pitanja postavljaju županu, a ne bivšem ministru. Sabljar Dračevac još se zapitala zašto se konstantno sredstva upućuju ŽUC-u.

– Svi se moramo zapitati zašto se novac investira uvijek u istom smjeru, kako ŽUC-evi zapravo posluju, možda kao HAC ili HGK?

Na ovu primjedbu župan nije reagirao, samo je rekao kako su državna sredstva zadarskom ŽUC-u smanjena, a interventna sredstva jedino našem ŽUC-u nisu uplaćeno. To je prvi put u 20 godina, kazao je župan.

Izvor: Zadarski list/Zdanas