fbpx

Wings for life : start je u Zadru

Hrvatska će utrka početi u Zadru točno u podne, s jednim ciljem – pomoći zakladi Wings For Life koja traži lijek za ozljede leđne moždine. Natjecatelji u Kaliforniji sa startne linije kreću u 3 sata u noći po lokalnom vremenu, dok će oni u Njemačkoj krenuti točno u podne, a na Dalekom istoku utrka počinje u 18 sati. Hrvatska će utrka početi u Zadru točno u podne, a staza će se Jadranskom magistralom pružati sve do Primoštena.

ZA ONE KOJI NE MOGU, S CIJELIM SVIJETOM TRČAT ĆE I HRVATSKA!

I hrvatski građani mogu biti dio spektakularne utrke Wings for Life World Run koja će se 4. svibnja 2014. trčati na pet kontinenata na više od 40 lokacija, a trčati mogu svi i to s jednim ciljem – pomoći zakladi Wings For Life koja traži lijek za ozljede leđne moždine. Hrvatski ambasadori utrke su Sandra Perković, Lisa Stublić, Dejan Patrčević i Mario Valentić. Zadar je startno polazište naših trkača, a svjetske pobjednike čeka put oko svijeta.

Sportska povijest ne pamti utrku koju je trčao baš cijeli svijet. No, to će se dogoditi 4. svibnja 2014. godine kada počinje utrka Wings for Life World Run koja u Hrvatskoj kreće u Zadru točno u podne po našem vremenu, ali istovremeno i u cijelom svijetu. Zašto su se priključili projektu, na konferenciji za medije na zagrebačkom Jarunu otkrili su njeni ambasadori za Hrvatsku, prvakinja u bacanju diska i kugle Sandra Perković, hrvatski rekorder u Ironmanu Dejan Patrčević i magistar kineziologije Mario Valentić. Svi oni trčat će istovremeno s tisućama ljudi, a 100 posto vrijednosti prihoda od utrke ide zakladi Wings for Life koja sa sjedištem u Austriji okuplja tim istaknutih istraživača koji rade na pronalasku lijeka za izlječenje oštećenja leđne moždine. Više o projektu, pravilima i prijavama okupljenima je na konferenciji rekao Siniša Ergotić, direktor Hrvatskog atletskog saveza i direktor utrke.

„Natjecatelji u Kaliforniji sa startne linije kreću u 3 sata u noći po lokalnom vremenu, dok će oni u Njemačkoj krenuti točno u podne, a na Dalekom istoku utrka počinje u 18 sati. Hrvatska će utrka početi u Zadru točno u podne, a staza će se Jadranskom magistralom pružati sve do Primoštena. Ono što je neobično je da ciljna linija ne postoji. Trčite koliko možete ili točnije rečeno natjecatelji trče koliko mogu sve dok ih ne dostigne presretačko vozilo. U isto vrijeme u cijelom svijetu, pola sata nakon početka utrke presretačko vozilo točno određenom brzinom kreće za natjecateljima, a onog trenutka kad dostigne natjecatelja, utrka je za njega gotova.“, objasnio je Siniša Ergotić.

Utrka traje dok na svijetu ne ostanu trčati posljednji natjecatelj i natjecateljica koji će potom biti okrunjeni pobjednicima utrke Wings for Life World Run i za nagradu dobiti put oko svijeta.

„Wings for Life World Run je izvanredna inicijativa i mislim da bi se što više ljudi trebalo u nju uključiti. Sudjelovanjem u utrci ne samo da ćemo biti dio zaista revolucionarnog sportskog događaja, već dio onih koji će trčanjem udružiti snage i pomoći pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Ovisno o rasporedu svojih natjecanja i ja ću 4. svibnja biti u Zadru da trčim ovu veliku utrku. Kao predstavnica bacača i ostalih sportaša nadam se da me presretač neće prvu sustići. Imajte na umu da sam ja samo bacačica “, šaljivo je rekla Sandra Perković.

Izvor: HRT Zadar/ZDanas