fbpx

Zadarski Bastion uvršten u “Relais & Chateaux”

Hotel Bastion iz Zadra, uz istarsku Villu Meneghetti i Palaču Lešić Dimitri iz Korčule, prve su hrvatske hotelske kuće uvrštene u prestižnu međunarodnu kolekciju malih i nezavisnih luksuznih hotela i restorana Relais & Chateaux, doznali smo od direktorice hotela Bastion Mladenke Šture.

Na inicijativu Ministarstva turizma i Udruge obiteljskih i malih hotela, radi podizanja kvalitete tržišta, delegati udruge Relais & Chateaux u proljeće ove godine posjetili su brojne hotele u Hrvatskoj kako bi odabrali one koji svojom posebnošću i kvalitetom zadovoljavaju visoke standarde filozofije grupacije.

Na godišnjem kongresu grupacije održanom u Berlinu od 17. do 20. studenoga, hrvatske hotelske kuće službeno su proglašene novim članicama, uključivši time Hrvatsku u globalnu turističku obitelj od 60 najkvalitetnijih turističkih destinacija svijeta.

Osnovano prije 60 godina, kada su vrhunski hotelijeri udružili svoje snage s talentiranim chefovima, Relais & Chateaux danas propisuje jedinstvene standarde izvrsnosti u gostoprimstvu. Relais & Chateaux nije hotelski lanac, nego grupacija od gotovo 520 istaknutih hotela i njihovih nezavisnih vlasnika, upravitelja, kuhara i grand chefova.

Kamen temeljac grupacije položen je prije 60 godina u Francuskoj. Udruženje je osnovalo osam poduzetnika entuzijasta, hotelijera i vrhunskih chefova, koji su u službi ostvarenja zajedničkog cilja ujedinili svoje hotele i restorane na putu od Pariza do Nice pod sloganom “Put do sreće”.

Taj savez “srodnih duša” tijekom vremena je prerastao u najprestižniju svjetsku hotelsku grupaciju. Danas gotovo 520 članova grupacije u 60 zemalja svijeta dijeli jednak poslovni zanos.

Njegujući različitost nacionalnog kulturno-povijesnog naslijeđa i specifičnosti regija iz kojih potječu, uz izvrsnost usluge te raznovrsnost turističke ponude, Villa Meneghetti, hotel Bastion i Palača Lešić Dimitri, članstvom u Relais & Chateauxu značajno su približili hrvatsko turističko tržište segmentu turista najviše platežne moći na globalnoj razini.

Povezujući Istru, sjevernu i južnu Dalmaciju u hrvatsku inačicu prije 60 godina osmišljenog francuskog “Puta do sreće”, upisali su Hrvatsku na najprestižniju turističku mapu svijeta.

Izvor: Slobodna Dalmacija/ZDanas