fbpx

ZADARSKI UBOJICA IDE NA PSIHIJATRIJU Mladić (20) ubio vlastitu majku i baku

Dvadestogodišnji Zadranin koji je krajem ožujka na vrlo okrutan način u obiteljskoj kući na Bokanjcu u Zadru ubio svoju majku (55) i baku (78) idućih će šest mjeseci biti prisilno hospilitaliziran u nekoj od psihijatrijskih ustanova, odlučilo je sudsko vijeće Županijskog suda u Zadru..

Suđenje 20-godišnjaku započelo je u ponedjeljak ujutro na Županijskom sudu u Zadru bez prisustva javnosti da bi nešto prije 14 sati predsjednik sudskog vijeća Boris Radman pročitao presudu po kojoj se mlađi punoljetnik prisilno smiješta u psihijatrijsku ustanovu na šest mjeseci te mu se u tom vremenu produljuje istražni zatvor.

U tom razdoblju povjerenstvo sastavljeno od medicinskih stručnjaka zajedno sa Županijskim sudom u Zadru donijet će odluku o mjestu njegovog daljeg boravka u nekoj od psihijatrijskih ustanova u Hrvatskoj.

S obzirom na dob počinitelja, na njegovo aktualno psihičko stanje i tešku duševnu bolest koja je kod njega dijagnosticirana, a u cilju zaštite obiteljskog života mlađeg punoljetnika i članova njegove obitelji, oca i dvije sestre, sud je novinarima izričito zabranio svako navođenje osobnih podataka počinitelja odnosno članova njegove obitelji.

Stručnim psihijatrijskim vještačenjem kojeg je provela dr. Esta Sušić utvrđeno je da mlađi punoljetnik u trenutku počinjenja kaznenih dijela nije bio ubrojiv, odnosno da boluje od teške psihičke bolesti, zbog čega je sudac donio rješenje o prislinom smještanju u psijatrijsku ustanovu na pola godine.

Iako je izricanje presude bilo javno sudac Boris Radman je podsjetio novinare da bi iznošenje bilo kojeg osobnog podatka vezano uz počinitelja ili njegove žrtve snosilo kaznenu odgovornost, bez obzira što su mediji već detaljno izvještavali o cijelom slučaju. Sudac Radman je također rekao da je počinitelj priznao počinjena djela te da se njegovo priznanje u potpunosti poklapa s rezultatima istrage.

Da se uistinu radi o rijetko stravičnom zločinu kakvog, navodno, ni forenzička struka nije imala prilike dosad susresti, kazivali su i jezivi detalji okrutnog dvostrukog ubojstva koje je u sklopu presude pročitao sudac Radman. Novinari koji su presudu slušati, slažu se, najradije bi da te detalje nikada nisu čuli.

Izvor: Jutarnji list/ZDanas