fbpx

Zadranin Kićo Varalica prevario Dina Rađu za 300 tisuća kuna

Poznati splitski košarkaš Dino Rađa, nasjeo je na prevaru 37-godišnjaka, u Zadru poznatijeg pod nadimkom Kićo Varalica. Još u lipnju bivši hrvatski reprezentativac prodao mu je brod Wellcraft splitskih oznaka po prodajnoj cijeni od 500 tisuća kuna, no 37-godišnjak mu je isplatio tek dio novca, a potom prodao brod trećoj osobi.

Novom kupcu kojeg je pronašao u Zadru, Kićo varalica, brod je prodao po punoj cijeni i sav novac od prodaje zadržao za sebe, čime je Rađa ostao bez 260 tisuća kuna. Višemjesečno kriminalističko istraživanje ovog slučaja koji se odigravao tijekom ljeta dovršili su jučer Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave.

– Istragom je utvrđeno da je 37- godišnjak 46-godišnjaku isplatio dio kupoprodajne cijene nakon čega je brod prodao trećoj osobi, primio puni iznos kupoprodajne cijene i novac zadržao. Time je 46-godišnjaka oštetio za gotovo 300 tisuća kuna- kazao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije, koja je protiv 37-godišnjaka podnijela kaznenu prijava zbog prijevare.

Iako su ga „plavci“ tek dva puta uhvatili u prevari, 37-godišnjak je već duže vrijeme na zadarskoj Kalelargi poznat kao Kićo Varalica. Većina prevarenih ljudi ga zbog sramote ne prijavljuje policiji, već ga, kako kažu oni koji ga poznaju, osobno, „naganja“ po Kalelargi.

Upravo zbog svojih komunikacijskih sposobnosti, kažu nam njegovi poznanici, Kićo uspije nasamariti mnoge. Dosad su to bili najčešće automobili, koje bi Kićo pristao kupiti, a onda prodao trećoj osobi. Kako je i gdje stupio u kontakt sa poznatim košarkašem nije poznato, no on ga je kada shvatio da je prevaren prijavio policiji.

Izvor: Slobodna Dalmacija/ZDanas