fbpx

Željko Rogić nagradio i spremačicu i vozača

Željko Rogić, Predsjednik općinkog suda u Zadru, javnosti poznat zbog ostavke na mjesto predsjednika Gradskog izbornog povjerenstva uoči referenduma o braku, još je jednim potezom izazvao zanimanje javnosti. I to odlukom da najboljim djelatnicima suda uruči zahvalnice. Ničiji mu trud nije promaknuo pa je osim sudaca i sudskih savjetnika zahvalnicu uručio i spremačici i vozaču.

Gotovo pet tisuća sudskih spisa u godinu dana riješeno je pod redateljskom palicom novoga predsjednika suda. Sudac Željko Rogić putuje autobusom, ne spaja blagdane, radi po cijele dane. I od svojih kolega traži rad.

“Vrlo je teško kad se u našoj zemlji još uvijek jednako plaća onaj tko radi onda se ja, a onda se ja, evo konkretno ja a vjerujem i drugi koji vode značajne institucije i subjekte moram sam dovinuti načinima kako protežirati rad. ” kaže predsjednik Općinskog suda u Zadru Željko Rogić.

Dosjetio se sudac Rogić i nagradi, barem simboličnoj. Praksa na zadarskom Općinskom sudu pomalo je neuobičajena za današnje vrijeme. Naime za razliku od većine ostalih tvrtki i institucija, djelatnici se ovdje nagrađuju za uloženi trud i zasluge na poslu. Zahvalnica je bila pravo iznenađenje spremačici Ljiljani Žunić. Iako skromna, ona i njezine kolegice također su zaslužne za bolji rad suda.

“Nisam ja tu zaslužna…(smijeh) mi samo čistimo i spremamo. Tu su zaslužni suci, viši sudski savjetnici koje je on isto nagradio u 2013. ima tu i daktilografa i administrativnih referenata ali on nije htio izostaviti ni tehničko osoblje, ni šofere ni spremačice, nikoga”, kaže LjiLjana Žunić.

Predsjednik suda kaže – svi oni čine rezultat.

“Mi ne možemo ni bez čistačice ni bez vozača ni bez dostavljača i ako je netko vrijedan u ovim poslovima koji nisu ključni u smislu donošenja odluka na sudu – ali da nije njih – mi ne bi mogli načiniti ovaj rezultat nikako.”

Simbolične nagrade itekako su poticaj da zaposlenici i dalje marljivo rade, smatra Denis Klarendić, viši sudski savjetnik Ovršnog odjela Općinskoga suda u Zadru:

“Svatko želi da radi dobro i da drugi vide da radi dobro. Tako je to zapravo od predsjednika Rogića inicijativa nama da se više potrudimo.”

Onda se i predmeti brže rješavaju. A nagraditi nečiji trud lijepo je i ljudski. Tu dimenziju u poslu danas je teško pronaći.

Izvor: HRT/ZDanas