fbpx

AIESEC: Predavanje u Zadru na temu parapsihologije, predavač Drago Plečko

AIESEC u Splitu djeluje već 40 godina. AIESEC Split je prepoznao Zadar kao grad s najstarijim sveučilištem i tradicijom izobrazbe velikog broja intelektualaca te odlučio otvoriti specijaliziranu jedinicu kako bi omogućili studentima razvijanje znanja i kompetencija usporedno sa znanjima koje dobivaju svojim akademskim obrazovanjem.

U svrhu toga provedeno je 200 anketnih upitnika među studentima na temelju kojih je zaključeno da područje parapsihologije broji najviše zainteresiranih studenata. Iz tog razloga je odlučeno napraviti projekt upravo na tu temu. Na organizaciji samog projekta radi tim od 3 studenta iz Splita te tim od 4 studenta iz Zadra.

Očekuje se da će na projektu sudjelovati 150 studenata. Predavanje je namijenjeno studentima Filozofskog fakulteta te svim studentima koji su zainteresirani za temu predavanja. Na predavanju će sudjelovati cca. 150 zainteresiranih studenata, 7 članova organizacijskih timova te gost predavač. Projekt je u potpunosti organiziran od strane AIESEC-a u Splitu i specijalizirane jedinice AIESEC-a u Zadru.

Prije ulaska u organizaciju ovog projekta među studentima je provedeno i obrađeno 200 anketa kako bi saznali za koja područja su studenti zainteresirani i koja tema predavanja bi ih privukla. Nakon ankete je napravljena segmentacija tržišta te su izdvojeni mogući mediji, firme, predavači te ostale studentske udruge s kojima bi mogli surađivati u organizaciji projekta. Izraditi će se promotivni materijali za različite promotivne kanale kojima se planiramo koristiti. Samo predavanje će se sastojati od nekoliko dijelova.

U jednom dijelu će gospodin Plečko održati predavanje na temu parapsihologije, nakon toga će govoriti o osobinama dobrog govornika i za kraj će se održati panel diskusija sa studentima. Između ova dva predavanja će biti i pauza na kojoj će se studenti moći poslužiti pićem i hranom. Na početku samog događaja će se predstaviti AIESEC kao organizator projekta te će studentima ponuditi mogućnost odlaska na AIESEC praksu u inozemstvo. Odlaskom na ovakve prakse studenti imaju mogućnost osobnog razvoja kroz rad sa studentima različitih nacionalnosti i kompetencija na projektima koje imaju društvenu korist. Na kraju predavanja ćemo studentima dati Anketu zadovoljstva te utvrditi da li postoji zanimanje za još jedan ovakav projekt u budućnosti.

Zdanas