fbpx

Kalmeta: Ne treba nam Reno Sinovčić

Ovogodišnji posjet zadarskog gradonačelnika benediktinkama na blagdan Svete Stošije bila je prilika novinarima da Kalmeti postave brojna pitanja. Tekst iz jednog dnevnog lista da je izgubio kontrolu nad gradom, Kalmeta nije htio komentirati, ističući kako poštuje rad i slobodu medija. A na upit da komentira to što je Zdravku Livakoviću blokirana imovina, rekao je da se tu nema što komentirati te da “institucije rade svoj posao”.

Ekipa TV VOX-a je od njega zatražila komentar o navodnoj “tihoj koaliciji” s Renom Sinovčićem, na što je Kalmeta uzvratio kako je HDZ u koaliciji s HSP AS, HČSP te HSU-om.

– Mi smo izborni pobjednici i imamo većinu vijećnika u Gradskom vijeću. Prema tome, ne treba nam nitko drugi osim vijećnika koje smo dobili na izborima. Svi vijećnici imaju slobodu da procjenjuju koja je točka dobra i da za to glasuju. Po meni je apsurd bio kad se odlučivalo o prostornom planu novog sveučilišnog kampusa, što je bio preduvjet za kandidiranje projekta na EU fondove, a Akcija mladih je glasovala protiv toga. To je kao da glasuješ protiv razvoja svog grada i Sveučilišta. Ako netko iz oporbe nekad digne ruku za neki naš prijedlog, to samo znači da je taj prijedlog dobar. Imali smo primjera da je i SDP u Gradskoj vijećnici dignuo ruku za naše prijedloge. Dobro je da se kritizira, ali kad je nešto dobro, da se to i podrži, rekao je Kalmeta.

Izvor: Zadarski list/ZDanas