fbpx

Leo Bavdek – najveća sportska nada

15.01.2014. održana je svečana dodjela priznanja najboljim sportašima i sportskim kolektivima u 2013. godini. Dvadesetu godinu za redom Zadarski list proglašava najbolje sportaše u Zadarskoj županiji. Glasovanje je bilo organizirano tako da su u anketi mogli sudjelovati djelatnici različitih medija kojima je sjedište u Zadru ili djeluju kao dopisništva matičnih kuća čije je sjedište izvan Zadarske županije. U svih šest kategorija sudionici ankete dodjeljivali su prvo, drugo i treće mjesto koje je donosilo pet, tri, odnosno jedan bod.

U kategoriji nada godine bilo je nominirano 6 sportaša, a ukupno 30 medijskih djelatnika iz Zadarske županije koji su sudjelovali u glasanju za 20. izbor najboljih sportaša i sportskih kolektiva Zadarske Županije izabralo je našeg plivača Lea Bavdeka kao najveću sportsku nadu 2013.

Leo je u 2013-toj godini nastupio na 26 natjecanja te je ostvario odlične rezultate na svim natjecanjima, posebno ćemo izdvojiti da je četiri puta doplivao do titule prvaka Hrvatske i to u najmasovnijim disciplina. Tako je na zimskom i ljetnom prvenstvu Hrvatske osvojio ukupno 7 medalja, 4 prva mjesta i 3 druga mjesta. Na listi uspješnosti koju je objavio Hrvatski plivački savez 10.1.2014. u kategoriji mlađih juniora Leo se nalazi na prvom mjestu kao najsvestraniji hrvatski plivač. S obzirom da tek od 1.1.2014. spada u kategoriju mlađih juniora (99/98) to je ogroman uspjeh i dokazuje njegov talent, koji nadograđuje svojim upornim trudom i radnom na treninzima.

Zdanas