fbpx

Luka d.d. Zadar dobila je novog direktora Juricu Kešinu

Tvrtka Luka d.d. Zadar dobila je novog direktora voljom većinskog vlasnika i odlukom Trgovačkog suda u Zadru a riječ je o Jurici Kešini.

Nedavno je pod složenim okolnostima o kojima se uvelike pisalo i u Zadru i Hrvatskoj i Sloveniji većinski vlasnik tvrtke s udjelom od 53,6 posto dionica postao Danijel Robnik iz Slovenije preko njegove hrvatske tvrtke Diliculo.

Dosadašnji direktor Neven Jurin je nakon 15-tak godina vođenja tvrtke dao ostavku, a treba kazati da mu je s 31. prosincem 2013. mandat i isticao. Kako su u međuvremenu mandati istekli i dvojici od trojice članova Nadzornog odbora Luke to ni Nadzorni odbor nije mogao imenovati direktora. Stoga je na prijedlog većinskog vlasnika to učinio Trgovački sud. Naravno, u skladu s Zakonom o trgovačkim društvima po kojem je u takvim situacijama neophodno imenovati osobu za predstavljanje i zastupanje kompanije. Novi direktor je dakle Jurica Kešina a o kojem znamo da je predstavljen kao gospodarski stručnjak inače i ovlašteni stečajni upravitelj.

 Izvor: Zadarski list/ZDanas