fbpx

Marko Pupić Bakrač: “Nije bitno što se govori već tko govori. Ne smeta stavljanje u istu rečenicu sa Zdenkom Kumanom”

Gradski vijećnik, Marko Pupić Bakrač, obratio se ponovno priopćenjem, a osvrćući se na burne reakcije oko njegovog prethodnog priopćenja

Priopćenje objavljujemo u cjelosti

Pošto je moje obraćanje javnosti izazvalo niz reakcija, neutemeljenih istupa i šizofrenih ispada osjećam se dužnim ponovno obratiti javnosti. Neću se previše osvrtati na osobne napade na mene i moju obitelj koji su učestali od strane nazovi medija čija jedina svrha medijski reket i osobni obračuni njihovog vlasnika sa svima onima koji se usude stati na put njemu i njegovim kriminalnim aktivnostima. Čast mi je što sam se našao u društvu Antuna Novoselovića , Stoje Mučaj i drugih časnih građana ovog grada nad kojima se primjenjuje isti obrazac obračunavanja. Samo ću reći da nije bitno što se govori već tko govori.
Ni najmanje me ne smeta stavljanje u istu rečenicu sa Zdenkom Kumanom, dapače on je zadarsko srce i svako spominjanje njegovog imena budi kod mene prekrasne memorije. Smetalo bi mi da me netko stavlja u istu rečenicu sa osobom čije se ime veže uz najteže oblike kriminala, koji iza sebe ima more kaznenih prijava i na slobodi je samo zahvaljujući nefunkcioniranju pravosudnog sustava i zadarskog Državnog odvjetništva.

Što se tiče izjave gradonačelnika da smo u predizbornoj kampanji surađivali s Renom Sinovčićem mogu samo ponoviti ono što sam već rekao jednom prilikom da sam ja inspektor Republike Hrvatske i nemam nikakvog kontakta i komunikacije sa takvima kao što su Reno Sinovčić i Božidar Kalmeta a kamoli suradnje. Tako će i ostati. S druge strane postoje mnogobrojne fotografije koje kao relikt prošlosti prikazuju Božidara Kalmetu i Rena Sinovčića u prisnim situacijama a postoje i neoborive činjenice koje su živi dokaz njihove prošle i današnje suradnje.

Izjave Radovana Dunatova pročelnika Ureda za kulturu i šport da grad kasni s plaćanjem pa je stoga NK Zadru izvršena isplata na kraju godine te da je normalan oblik pretvorbe da visina duga određuje vrijednost dioničkog društva su netočne i samo su još jedan dokaz sprege HDZ-a i Rena Sinovčića. Naime grad Zadar ne kasni s plaćanjem športskim udrugama, grad gotovo uopće ne vrši uplate športskim udrugama osim ako se ne radi o Renu Sinovčiću. Po pitanju isplate novca športskim udrugama i revizija je ukazala na nepravilnosti. Ni na koji način visina duga ne bi trebala uticati na vrijednost dioničkog društva, osim da ga eventualno smanjuje. Po toj logici da NK Zadar dužan 200 miliona kuna , onda bi vrijednost temeljnog kapitala bila 200 miliona kuna što je totalni nonsens. Druga je priča što se u radu i pretvorbi ovakvih športskih udruga događaju raznovrsne malverzacije. Neka mi netko od tih sveznajućih mudraca što su u sve upućeni meni neupućenom taksativno navede imovinu NK Zadra vrijednu 64 miliona kuna.

Da bi se dublje sagledao problem NK Zadra, situacije u kojoj se našao, dugovanja koja su nastala a koja se sad pretvaraju u vlasničke udjele treba otići u povijest.Daleke 1988 godine na utakmici košarkaškog kupa između KK Novigrada i tadašnjeg KK Borika na kraju utakmice igrač KK Novigrada udario je šakom suca, prevrnuo zapisnički stol na kojem je zapisnik vodila njegova buduća supruga te poparao zapisnike. Isti je od disciplinske komisije pod predsjedanjem Nebojše Belića doživotno izbačen iz sporta. Kako je moguće da se takva osoba amnestira i da joj se omogući vođenje jednog od najvažnijih sportskih kolektiva grada Zadra ? Kako je moguće da se NK Zadrom rukovodi sa mjesta vanjskog stručnog suradnika mimo legitimno izabranih tijela udruge ? Kako je moguće da su nakon dugovanja teških desetke miliona kuna nastalih pod osobom koja je godinama rukovodila klubom na takav način čisti prostor da isti postane vlasnik kluba ?
Odgovor je jasan i jedino logičan političko pokroviteljstvo nekad, politička trgovina danas.

Bilo kako bilo svaki daljnji potez oko pretvorbe NK Zadra kao i u političkom životu grada sve više će razgolićivati odnos između Božidara Kalmete i Rena Sinovčića.

Gradski vijećnik
Marko Pupić-Bakrač