fbpx

Mile Fabijan opet ravnatelj ŽUC-a; Je li Željko Dilber u sukobu interesa?

Mile Fabijan novi je stari ravnatelj Županijske uprave za ceste (ŽUC). Upravno vijeće ŽUC-a na sjednici održanoj u ponedjeljak odlučilo je Fabijanu povjeriti peti mandat na čelu te županijske ustanove koju bez prestanka vodi od 1997. godine.

– Upravno vijeće je donijelo odluko o mom novom mandatu, a hoću li ga cijelog iskoristiti, ne znam. Ovisi o tome koliko ću biti zdrav, ali i o odluci poslodavca kad za dvije godine napunim 65. godina života, što je uvijet za starosnu mirovinu – kaže Fabijan.

Uz Dinka Karduma, Andyja Colića i Šimu Žagara, Fabijan je bio jedan od četiri kandidata za mjesto ravnatelja, no Upravno vijeće na čelu sa Željkom Lončarom prednost je dalo iskusnom i provjerenom kadru sa 16-godišnjim stažem na mjestu ravnatelja.

Kako je član Upravnog vijeća ŽUC-a i Željko Dilber, jedan od šefova u zadarskoj poslovnici Jadranskog osiguranja, s kojim je ŽUC krajem prošle godine potpisao neke ugovore, postavilo se pitanje je li Dilber u tom slučaju bio u sukobu interesa.

– Posao koji je na javnom natječaju dobilo Jadransko osiguranje tiče se osiguranja od naleta životinja i prometnih znakova na županijskim cestama. Ugovor je vrijedan 93 tisuće kuna, a u dokumentaciji koja je bila predana na natječaj ni na jednom mjestu nije bilo imena gospodina Dilbera koji je, mislim, šef prodaje u zadarskoj poslovnici Jadranskog osiguranja. Posao su inače dobili kao najpovoljniji ponuđači – kaže ravnatelj Fabijan.

Za komentar smo pokušali dobiti i Željka Dilbera, ali do zaključenja izdanja nije se javljao na pozive.

Izvor: Slobodna Dalmacija/ZADARdanas