fbpx

PO SUDSKOM REGISTRU Vidov “iskočio” iz sukoba interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa još je 19. kolovoza prošle godine dalo mišljenje po kojemu je općinski načelnik Kali Duško Vidov u sukobu interesa jer kao dužnosnik “ne može istovremeno obavljati poslove upravitelja u ribarskoj zadruzi ‘Ribarska sloga’”. Vidov može istodobno biti općinski načelnik i vijećnik Županijske skupštine jer se, stoji u mišljenju Povjerenstva, ne radi o nespojivim dužnostima.

Županijska naknada

– Dužnosnik Duško Vidov, koji dužnost općinskog načelnika Općine Kali obavlja volonterski, te za isto ne prima naknadu, ima pravo na naknadu za obnašanje javne dužnosti člana Županijske skupštine Zadarske županije – stoji u mišljenju Povjerenstva koje je potpisala predsjednica Dalija Orešković.

Duško Vidov je mišljenje Povjerenstva o svemu tome zatražio još 9. kolovoza 2013., a odgovor je dobio za deset dana, i to nakon što je Povjerenstvo provjerilo podatke iz sudskog registra Trgovačkog suda u Zadru, gdje je “Ribarska sloga” registrirana, i utvrdilo da je Vidov zaista naveden kao upravitelj zadruge. Unatoč jasnom stavu Povjerenstva da je u sukobu interesa, iz sudskog registra proizlazi da je Duško Vidov i danas upravitelj zadruge “Ribarska sloga”, te da su članovi Nadzornog odbora Valter Kurtin, Zorislav Kolega i Mirko Kurtin.

Vidov je 18. lipnja prošle godine preuzeo mandat općinskog načelnika, a 6. kolovoza 2013. Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa dostavio je podatke i popunio imovinsku karticu iz koje je vidljivo da je na godišnjoj razini u “Ribarskoj slozi” imao plaću od 96.000 kuna, te da je dobivao i 1300 kuna naknade kao vijećnik Skupštine Zadarske županije. Po podacima iz imovinske kartice, Vidov je od 2009. godine član Nadzornog odbora Poljoprivredne zadruge “Maslina”, ali za to nije dobivao nikakvu naknadu.
Kaljskog smo načelnika zatekli u inozemstvu, pa nam je u vrlo kratkom razgovoru demantirao da se nalazi u sukobu interesa.

– Ne, nisam u sukobu interesa. Ja više nisam upravitelj zadruge “Ribarska sloga” i nema nikakvog sukoba interesa – kazao je Vidov.
– Ali u sudskom registru stoji da jeste?
– A ja imam rješenje da nisam!
– Od kada?
– Odavno – zaključio je Vidov.

Nazvali smo “Ribarsku slogu” gdje nam je rečeno da je novi upravitelj Neven Vitlov koji zadrugu vodi kao vršitelj dužnosti, i to od 1. siječnja 2014. Ispada da je od sredine lipnja do konca 2013. godine Duško Vidov bio u sukobu interesa koji je potrajao i četiri mjeseca nakon što mu je Povjerenstvo dalo mišljenje o nespojivosti istodobnog obavljanja dužnosti općinskog načelnika i upravitelja zadruge “Ribarska sloga”.

Kandidat za župana 2009.

Duško Vidov je 2009. godine bio kandidat SDP-a za zadarskog župana, ali je izgubio od Stipe Zrilića. Na prošlim lokalnim izborima Vidov je postao načelnik Kali, čime je ostvario najveći uspjeh SDP-a u cijeloj Zadarskoj županiji i postao jedini socijaldemokratski općinski načelnik. Pobijedio je Zvonka Mišlova, nekadašnjeg HNS-ovca koji je bio kandidat HDZ-a.

Izvor: SD/ZDanas