fbpx

Trojica u pritvoru zbog prodaje krivotvorenih dolara, a jedan i zbog podvođenja

Unatoč dovršenom kriminalističkom istraživanju, policija pretpostavlja da je količina krivotvorenih novčanica i znatno veća jer prijave novih slučajeva stalno pristižu.

Trojac u dobi od 24, 32 i 33 godine uhićen je jer su u protekla tri mjeseca na području Zadra u opticaj stavili najmanje 10 000 krivotvorenih dolara. Naime, toliko se skupilo temeljem prijava raznih novčarskih ustanova, ali i građana koji su primijetili da su dobili krivotvorenu stranu valutu. Unatoč dovršenom kriminalističkom istraživanju, policija pretpostavlja da je količina krivotvorenih novčanica i znatno veća jer prijave novih slučajeva stalno pristižu. Radi se o, kako doznajemo, dobro izrađenim krivotvorinama, a trojac koji je uhićen nije ih izrađivao već ih je odnekud nabavio.

Uz to policija je 33-godišnjaka koji je navodno i šef ekipe koja je dilala krivotvorene dolare prijavila i za svodništvo odnosno za pet kaznenih dijela prostitucije na štetu jedne žene. Privedeni su sucu istrage i zadržani 30 dana u pritvoru, a od prije su poznati po raznim kaznenim djelima.

ZDanas