fbpx

U Zadru odigrana prva utakmica u hokeju na ledu

Nikad nisam mislio da ću ovo doživjeti: da živim u Zadru na Poluotoku, a da mi je ledena dvorana, i to s pogledom na more, udaljena samo 100 metara od kuće – priznao je novinaru oduševljeni Milan i odjurio na led.

Milanu je prezime Šangulin i većina ga poznaje kao ozbiljnog poslovnog čovjeka, člana Nadzornog odbora hotelske kuće “Ilirija” i direktora biogradskog Boat Showa. No, u četvrtak poslijepodne Milan Šangulin bio je samo jedan od petnaestorice entuzijasta koji su na klizalištu ispred crkve sv. Marije sudjelovali u održavanju prvog hokejaškog turnira u Zadru.

Da, dobro ste čuli, u hokeju na ledu! Šangulin je inače rođen u Kanadi, gdje je sve do 14. godine redovito igrao hokej. Zadnji je put na led stao prije šest godina i sada opet u Zadru, sav se trese od uzbuđenja!

Tu je i mladi student iz Slovačke Anton Legeny koji je, kaže, prije proklizao nego prohodao, pa zagrebački dečko Igor Bergaus, inače sudac Općinskog suda u Benkovcu… Ni on ne može vjerovati da je u zraku 15, a samo 30 metara odavde čuvena zadarska riva.

Kako bilo, u službenom zapisniku ovog po svemu povijesnog susreta ostat će zabilježeno da su na turniru nastupile tri ekipe: dvije iz Zadra, Donat i M&M, te jedna iz Benkovca.

– Počelo je prije tri godine, kad smo doveli prvo klizalište u Zadar. Malo-pomalo i danas smo uspjeli okupiti dovoljno igrača za turnir s tri ekipe. Nije važno pobijediti, važno je sudjelovati, a more u pozadini samo je dokaz da je u Zadru sve moguće – kazao nam je inicijator hokejaškog turnira Danijel Božajić.

Izvor:  Slobodna Dalmacija