fbpx

Unatoč krizi i Zadrani na skijanje

Prvi vikend u siječnju tradicionalno je rezerviran za odlazak Hrvata na skijališta. Bit će tako i ove godine. HAK upozorava na gužve na cestama koje vode prema europskim skijalištima. Provjerili smo hoće li na taj put krenuti i Zadrani.

Kronplatz, Rogla ili Madonna di Campliglio. Neka su od omiljenih odredišta domaćih skijaša. Pretpostavlja se da će ove godine 200 tisuća Hrvata uživati u snježnim radostima.

Što se tiče Zadrana interes je ove godine nešto veći nego prijašnjih godina, ali je i dalje to slabo u odnosu na ostala putovanja, kaže Martina Ljuština, djelatnica u turističkoj agenciji.

Da snijeg nije u središtu pozornosti Zadrana posvjedočila je i anketa.

Oni kapitalisti lupeži oni mogu poći, pošten čovik ne može na skijanje poći, nema šanse. Ne, ne idemo. Mi se ljeti kupamo, skijanje nas ne interesira i mislim da nije vrijema za to. Ne, ne idem uopće na skijanje. Nikad u životu, neki su od odgovora naših sugrađana.

U agencijama ističu kako oni koji ipak odlaze na skijanje traže kraće aranžmane, od 3 do 5 dana. Plaća se karticama, na niz rata, što je najčešći oblik plaćanja skijaških aranžmana. Mnogi će tako dočekati ljeto plaćajujući zimovanje. Za one koji ostaju zimske radosti čekati u Zadru, ne baš dobra vijest.

Mala je vjerojatnost za snijeg, ali to tek tamo u veljači ako bude-bit će kratkotrajno, kaže zadarski meteorolog Duško Kraljev.

Više će ga zasigurno biti u Lici. Niti sat vožnje od Zadra. Za gušt!

 Izvor: HRT/ZDanas