fbpx

Uzgajao marihuanu, opljačkali restoran, iščupali voćke…

Zbog zlouporabe opojnih droga, policija je u četvrtak podnijela kaznenu prijavu protiv 40-godišnjaka. Zadranin je uzgajao marihuanu u “pitarima” u kući u Ulici Josipa Jovića u zadarskom naselju Ričine gdje mu je pronađeno šest stabljika. Droga mu je oduzeta, a protiv njega je podnijeta kaznena prijava državnom odvjetništvu.

Iz restorana ukrali peć za pizzu, miješalicu za tijesto i plinsku bocu

Policija je u četvrtak dovršila kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom i 36-godišnjakinjom iz Zadra zbog sumnje na krađu. Muškarac i žena se terete da su krajem studenog iz poslovnog prostora na Trgu tri bunara u Zadru, u vlasništvu 66-godišnjaka, ukrali peć za pizzu, mješalicu za tijesto i plinsku bocu ukupne vrijednosti od 15-ak tisuća kuna. Protiv para je podnijeta kaznena prijava državnom odvjetništvu.

Maskirani lopovi opljačkali poslovnicu trgovačkog društva

Dvojica maskiranih lopova u srijedu su opljačkali poslovnicu trgovačkog društva u ulici Ante Starčevića u Zadru. Nakon što su oko 18 sati iznenada upali u poslovnicu, maskirani muškarci su odgurnuli 35-godišnju zaposlenicu, ukrali nekoliko tisuća kuna i pobjegli. Nakon kriminalističke obrade, policija je protiv nepoznatih počinitelja podnijela kaznenu prijavu državnom odvjetništvu.

Iz dvorišta iščupao tri voćke

Iz dvorišta trgovačkog društva u Pakleničkoj ulici u Pakoštanima, nestale su tri voćke. Policija je utvrdila da je voćke u proteklih desetak dana iz dvorišta iščupao i ukrao nepoznati počinitelj. Voćke su vrijedne nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava državnom odvjetništvu zbog krađe.

Predane dvije ručne bombe i detonator, a pronađene četiri granate

U sklopu MUP-ove akcije “Manje oružja-manje tragedija”, u srijedu je policijskim službenicima II Policijske postaje jedan građanin predao dvije ručne bombe i detonator. Drugi je građanin policijskim službenicima Policijske postaje Benkovac pak prijavio da je u polju u Gornjoj Jagodnji pronašao četiri odbačene granate. Eksplozivna sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorijama policije.

 Izvor: Slobodna Dalmacija