fbpx

Viralni oglas: Ovako se prodaje automobil!

U Hrvatskoj, kao uostalom i u cijeloj Europi, pada prodaja automobila. Prema podacima agencije Promocija Plus u Hrvatskoj su tijekom 2013. prodana 27.802 nova putnička automobila, što je 11,3 posto ili 3.558 automobila manje nego 2012. godine.

Najčešći razlog pada prodaje, kako ističu analitičari, je opći pad standarda zbog ekonomske krize. U takvim okolnostima prodati automobil nije nimalo lako. Oglasnici su puni automobila koji iz mjeseca u mjesec pokušavaju pronaći svoje kupce, no neki se pritom ističu više od drugih.

Oglas za Alfa Romeo 147 1,6 TS koji je objavljen u oglasniku Njuškalo u samo prva tri dana je prikazan gotovo 90.000 puta te ima gotovo 10.000 komentara, dijeljenja i “lajkova” na Facebooku

0117007.63

Tako nepoznati vlasnik iz Sisačko-moslavačke županije navodi: “Na prodaju je moja Alfa 147 ili kako ju od milja zovem Kinder jaje. Što reci o njoj? Prevezla je hrpu lijepih i manje lijepih cura, s njom sam našao danasnju ženu. Vozila je kištru, frižider, stolariju, a najviše sam volio u nju staviti svinjske polovice, gajbu pive i doma s kumom mesariti i otici sav zmazan u trgovinu po još jednu gajbu pive. Naravno, ulja troši podosta, ali ne može ona potrošiti koliko ja mogu naliti”.

Vlasnik je prilično transparentan kad opisuje kako je održavao svoju “alficu” i što budući vlasnik može očekivati: “Svako jutro startana na hladno, unutra sam pio, pušio, ponekad i povraćao nakon fiša kod kolege s posla. Odlično se okreće na ručnu i preko parka izbjegava policiju. Ne preporučavam da je vozite u Sisačko-moslavačkoj županiji, pošto će vas policija uvijek zaustavljati. Auto kod mene nije opran ni jednom pošto nije ni garažiran i nema ga smisla oprati kada će za dva tjedna opet biti prljav. Bolje popijte pivo za te novce i uplatite listić na talijansku drugu ligu.”

Štoviše, “kilometraža uopće nije istinita. Naravno, ja ću vas uvjeravati da je ispravna i molim da me ne ispitujete o tome jer ćete gubiti vrijeme.”

Pojava viralnih oglasa je danas redovita praksa u marketingu, no takve oglase nije lako osmisliti niti postoji jamstvo da će ih korisnici prihvatiti i nastaviti dalje širiti. Ovaj oglas je za pravo čudo uspio postati “viralan”.

Cijena ova Alfe Romeo 147 je 3.200 eura, “plativo u kunama, eurima, bosanskim markama te svinjskim polovicama”. Također je “moguća zamjena za opremu za kolinje ili za neki drugi uredan auto, ali ne za Golf 2 diesel iz 86e i ostale slične čoban mobile.”

Ako ste zainteresirani kupac, javite se. Samo imajte na umu da “Vucin CD ne ide s autom”.

Izvor: net.hr/sb|Njuškalo