fbpx

Vrhunski američki kardiolozi u Zadru

U Kardiološkom laboratoriju Opće bolnice Zadar do 24. siječnja gostuju vrhunski svjetski stručnjaci iz područja elektrofiziologije i liječenja srčanih aritmija: dr. Walid Saliba i dr. Oussama Wazni. To je početak suradnje između Zadarske bolnice i Kardiološkog odjela čuvene bolnice Clivelend Clinic iz Clevelenda, Ohio, US..

Dr. Saliba je direktor elektrofiziološkog laboratorija, a dr. Wazni je direktor za elektrofiziološka i klinička ispitivanja u Clivelend Clinic, jednoj od najprestižnijih američkih bolnica.

Oni će zajedno s voditeljem zadarskog Kardiološkog laboratorija i voditeljem Odjela za interne bolesti, kardiologom prim. doc. dr. Albinom Jovićem, mladim ali već iskusnim kardiologom dr. Antom Anićem i suradnicima, obaviti vrlo složene zahvate tzv. radiofrekventne ablacije fibrilacije atrija nad desetero bolesnika.

Pritom će se primijeniti najsuvremenija tehnologija i testirati najnoviji kateteri koji se odnedavno upotrebljavaju u mnogim europskim zemljama.

– Velik je to stručni, medicinski, kardiološki događaj za našu bolnicu, naš grad i našu zemlju. Očekujemo nastavak tek započete suradnje na dobrobit sviju nas i naših bolesnika – istaknuli su iz Zadarske bolnice.

Izvor: Slobodna Dalmacija/ZADARdanas