fbpx

Zadarski karneval najavljen za 2. ožujka

Tradicionalna povorka Zadarskog karnevala, sastavljena od pučkih maškaranih skupina iz Zadra i bliže ili dalje okolice, održat će se u nedjelju, dana 2. ožujka 2014.godine.

 Kao i proteklih godina, program ovogodišnjeg Zadarskog karnevala realizirat će se na većem dijelu ulica i trgova povijesne gradske jezgre, posebice u Varoši, a očekuje se i sudjelovanje većeg broja karnevalskih skupina iz Zadra i Zadarske županije, kao i iz ostalih hrvatskih županija.

Budući da detaljni program Zadarskog karnevala za 2014. godinu još nije službeno objavljen, u nastavku vam donosimo što se sve zbivalo u 2012. godini. 

Karnevalsko zagrijavanje započinje u večernjim satima u petak, 17. veljače, i to programom u Varoši uz maskirane karaoke na terasi caffe bara Kult (ulica Stomorica).

U subotnje jutro, 18. veljače, u vremenu od 11:00 do 13:00 sati, velika skupina primoštenskih maškara proći će Narodnim trgom, Kalelargom i Forumom. U suprotnom pravcu kretat će se gosti iz Slovenije – članovi Društva Korant Podvinci, a isti gosti će sudjelovati i u nedjeljnoj karnevalskoj povorci. Navečer nas čeka Kitsch party i grupa Pacific Bullets u caffe baru Kult.

Tradicionalna povorka Zadarskog karnevala, sastavljena od pučkih maškaranih skupina iz Zadra i okolice, održat će se u nedjelju, 19. veljače 2012. godine, s početkom u 16:00 sati. Karnevalska povorka okupljat će se od 15:00 sati na parkiralištu ispred ‘Ljepotice’ na Branimirovoj obali, a kretat će se uobičajenim pravcem preko Jazina i Obale kralja Tomislava prema Narodnom trgu, gdje će biti pojedinačno predstavljanje karnevalskih skupina, a nakog toga će vesela povorka produžiti Kalelargom i Forumom.

Novost ovogodišnjeg karnevala je završetak povorke u zadarskom klubu Arsenal, gdje će se održati zabava za sve karnevalske skupine i ‘maškarane’ Zadrane, uz prigodni glazbeni program Bepa i Karneval banda.

U utorak, 21. veljače, na zadnji dan karnevala, program će se do ponoći ponovno odvijati u Varoši uz nastup grupe Zaratino. Za izbor najboljih pojedinačnih maski moguće je prijaviti se do 22:00 sata, nakon čega će karnevalski žiri izabrati i proglasiti tri najbolje pojedinačne maske ovogodišnjeg karnevala.

Izvor: www.putovnica.net/ZDanas