fbpx

Započinje Paški zimski karneval

Ove subote glazbeno-humorističnim programom “Karnevalski socij” započinje ovogodišnji Paški zimski karneval u organizaciji Karnevalske udruge “Markova kumpanija”. Ovaj program prvi put je izveden prošle godine i izazvao je dobre reakcije, te će se ove godine nastaviti.

U Kneževom dvoru, s početkom u 19.00 sati izabrat će se ovogodišnji Princ karnevala, igrat će se igre, plesat će se i pjevati uz VIS “Socij”. Grad Pag kao pokrovitelj omogućio je besplatan ulaz te piće i jelo.

Nastavlja se i održavanje starog karnevalskog običaja tzv. Ričavca i to četvrtkom, 13., 20. i 27. veljače, kada će maškarane grupe obilaziti paške domove, a zauzvrat će dobivati brašno, jaja, kobasice, vino. Od svega što se prikupi, za zadnje dane će se ispeći frite i fritaja koja će se besplatno dijeliti maškarama.

Novost je da će maškare na karnevalskim tancima 1. veljače u Magazinu zabavljati veseli “Gustafi” koji će nesumnjivo zapaliti pravu karnevalsku atmosferu. Ovaj događaj će se održati u organizaciji Turističke zajednice Grada Paga.

Zadnji dani karnevala održat će se od 2. do 5. ožujka s već uobičajenim sadržajima: maškaranom povorkom, paškim kolom, primopredajom vlasti, nastupima KUD-a “Družina”, Robinjom, Dječjim danom, podjelom satiričnog časopisa “Baš nas briga” i ostalim.

Kao i prošle godine, u pravom karnevalskom duhu program je “obješen” na glavnom gradskom trgu.

Izvor: Zadarski list/ZDanas