fbpx

“Zvjezdica” malene povela na bajkovito putovanje

Nagrađivanom predstavom “Zvjezdica”, koja je na 46. Međunarodnom festivalu kazališta lutaka PIF osvojila čak tri nagrade žirija: za glazbu (Tomislav Pehar i Davor Grzunov), za oblikovanje svjetla (Ivo Nižić i Frane Papić), te nagradu “Tibor Sekelj” za predstavu s najhumanijom porukom, jučer je u Kazalištu lutaka Zadar počela ovogodišnja revija – “Sunce na Poluotoku”. Zaključno s 12. siječnja na programu će biti pet predstava, uz spomenutu i “Tri praščića”, “Mačak u čizmama”, “Aladinova čarobna svjetiljka” te “Pinokio”.

Predstava “Zvjezdica” priča o maloj zvijezdi koja silno želi učiniti nešto veliko u svom životu. Ne znajući koliko je njeno postojanje važno, spušta se s neba na zemlju u potrazi za odgovorima. Na svom putu susreće žabu, medvjedića, vuka i ježića. Družeći se i razgovorajući s njima na kraju shvati da je njena važnost na nebu velika jer ona osvjetljava put svim životinjama u šumi. “Zvjezdica” je nastala po tekstu Nikite Šmitjko, a zgode i nezgode malene zvjezdice publici su približili Sanja Zalović kao žaba i medvjedica, Gabrijela Meštrović-Maštruko kao medvjedić, Josip Mihatov kao vuk, Juraj Aras kao ježić, dok su zvijezde bile Irena Bausović, Sanja Zalović, Gabrijela Meštrović-Maštruko, Josip Mihatov, Juraj Aras i Dragan Veselić. Režiju za predstavu potpisuje Ljudmila Fedorova, dok je za scenografiju, lutke i kostime bila zadužena Alexandra Kovalskayja.

Kako je predstava namijenjena mališanima od tri i više godina, dvorana zadarskog Kazališta lutaka, uz najmlađe posjetitelje, vrvila je i njihovim roditeljima i starateljima, a uobičajeno, kada je u pitanju okupljanje najmlađih, nije nedostajalo ni veselog dječjeg smijeha i žamora.

Sljedeća predstava na programu je u srijedu – Tri prašćića.

Izvor: Zadarski list