fbpx

I Zadranke dobile svoj WOW

Vinarke, enologinje, somelierke i restoraterke sa zadarskoga područja osnovale su podružnicu udruge Women on Wine u Zadru.

Nakon Zagreba, Zadar je prvi sinoć dobio svoj WOW.

“Barem jednom mjesečno organizirat ćemo vinsku radionicu, posjet nekom renomiranom vinaru ili vinskom podrumu”

kazala je voditeljica zadarske podružnice WOW-a dramska producentica u zadarskom kazalištu Jadranka Svaguša koja proizvodi vrhunska i nagrađivana vina, dodavši kako će osim razmjene iskustava, udruga poticati kulturu uživanja u dobrom vinu.

Women on Wine osnovala je novinarka Sanja Muzaferija vođena idejom o ženskoj nazočnosti na vinskoj sceni, ali i želeći stvoriti i svojevrsnu networking platformu čiji je primarni cilj i misija obznaniti da u Hrvatskoj postoji jaka ženska vinska scena te povezati žene koje se na bilo koji način bave vinom.

Žene objedinjene u udruzi WOW proizvode vino, bave se marketingom i/ili prodajom vina, vode vinoteke, izučavaju vina (sommelierke), stvaraju nova vina (enologinje), pišu o vinu.

WOW je ponajprije namijenjen VINArkama, VINOtekarkama, noVINArkama, ENOloginjima, sommelierkama, ali i „običnim “VINOljubiteljicama. WOW ističe nazočnost žena, ali time nikako ne isključuje muškarce.

Udruga je, od svojega nastanka u kolovozu 2011. do danas zauzela važno mjesto na hrvatskoj ali i europskoj vinskoj sceni.

Izvor: HRT/ZDanas