fbpx

Ministar dao ostavku jer je zaposlio kućnu pomoćnicu bez radne vize

Mark Harper, ministar za imigracije u vladi britanskog premijera Davida Camerona, dao je ostavku nakon što je otkriveno da je u u svome domu zaposlio kućnu pomoćnicu koja nije imala radnu vizu, već je bila ilegalni imigrant i radila je na crno.

Mark Harper, ministar za imigracije u vladi britanskog premijera Davida Camerona, dao je ostavku nakon što je otkriveno da je u u svome domu zaposlio kućnu pomoćnicu koja nije imala radnu vizu, već je bila ilegalni imigrant i radila je na crno. Premijer Cameron kazao mu da njegov sada već bivši ministar sigurno nije namjerno zaposlio ilegalnu imigranticu. Harper je ženu zaposlio 2007. Godine i tada je provjerio njezinu putovnicu i kopiju poslao ministarstvu unutarnjih poslova. Isto je napravio i 2010. I 2012.

Godine, no činilo se da tada nije bilo nikakvih problema. Prije mjesec, dana prilikom provjera dokumenata u ministarstvu unutarnjih poslova, otkriveno je da žena nema ni trajnu dozvolu boravka u Velikoj Britaniji, a ni radnu dozvolu. Harper je kazao kako je njegova ostavka moralni čin koji je morao napraviti zato jer je bio upravo ministar za imigracije.

Izvor: Večernji list