fbpx

Putnički terminal luke Gaženice

Premda mu je Grad Zadar uskratio svoju suglasnost, Ministarstvo prometa, pomorstva i infrastrukture je ipak izdalo lokacijsku dozvolu za privremenu putničku zgradu Nove luke Zadar u Gaženici, kao i za privremeni objekt uz veliki međunarodni gat gdje će biti smješteni carina i policija.

To znači da je preskočena tek prva prepreka na putu do dostizanja najavljenog roka, 1. srpnja, za puštanje Gaženice u promet. Slijedi ishođenje građevinske dozvole, a onda i (međunarodni?) natječaj za izvođača radova te samo izvođenje, koje ne bi trebalo biti odveć komplicirano.

Naime, Lučka uprava namjerava s proračunom od 15 milijuna kuna podići kontejnerski objekt na dvije etaže površine 850 kvadrata.

U prizemlju će biti velika čekaonica, prodaja karata, kafić, trgovina i sanitarni čvor dok su na katu uglavnom uredski prostori za kapetaniju i putničke agencije. Kako će objekt konačno izgledati nismo uspjeli doznati, ali smo zato u Strabagovu uredu u Gaženici uspjeli snimiti tlocrte budućeg objekta (prizemlje i kat) te mapu Nove luke na kojoj je označena lokacija budućih privremenih objekata u odnosu na planiranu zgradu putničkog terminala.

Je li to bolje ili lošije od onoga što otočani zadnjih desetak godina imaju u zadarskoj gradskoj luci, prosudite sami…

Izvor: SD/ZDanas