fbpx

Uz prijetnje nožem ukrao nekoliko tisuća kuna u Soniku

Uz prijetnje nožem 33-godišnjoj prodavačici, u ponedjeljak popodne razbojnik je ukrao nekoliko tisuća kuna u Soniku na Putu Murvice i pobjegao s plijenom. Prodavačica je odmah prijavila pljačku i dala dobar opis lopova pa su pripadnici Interventne jedinice, koji su bili najbliži u tom trenutku, u Kijevskoj ulici zatekli 49-godišnjaka koji odgovara opisu i dovodi se u vezu s pljačkom, a i otprije je itekako poznat policiji. Štoviše, ostala su neka neriješena razbojništva od prošle godine koja se po nekim sličnostima također mogu dovesti u vezu s njime. Istraga je još u tijeku.

Kako kaže Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske, dobra reakcija prodavačice koja je upamtila pljačkaša te pojačana mobilnost policajaca rezultirali su brzom reakcijom.

– Jednim dijelom, to je rezultat prevencije na kojoj radimo. Baš smo prošle godine educirali djelatnike trgovačkih društava Sonik i Bakmaz te djelatnike benzinskih crpki kako se ponašati u slučaju krađe. Važno je da dobro upamte počinitelja i da odmah nazovu 192. Osim toga, načelnik Neven Paškalin inzistira na pojačanoj mobilnosti i nazočnosti policajaca tako da se putem OKC-a odmah uputi najbliža ophodnja na mjesto događaja, bila to specijalizirana jedinica ili ne, kazao je Žodan.

Tako je u drugom slučaju koji se dogodio u ambulanti u Bibinjama u noći s ponedjeljka na utorak, reagirala najbliža prometna policija. Nakon dojave, policajci su u provaljenoj ambulanti zatekli 22-godišnjaka. Istraživanje nad njim je još u tijeku.

Izvor: Zadarski list/ZDanas