fbpx

AFERA LEASING: Zbog kompleksnosti materijala, financijskom sudskom vještaku produžen rok za dostavu nalaza

Zbog kompleksnosti materijala, financijskom sudskom vještaku potrebno je barem još deset dana da prikupi sve potrebne činjenice za svoj nalaz u vezi “afere leasing”. Tako je jučer u nastavku suđenja Dejanu Pupovcu, Niki Lisici, Anti Kurtoviću i Milanu Rajliću, Sudsko vijeće kojim presjedava sutkinja Enka Moković, financijskom vještaku produžen rok do kraja mjeseca da dostavi nalaz, a sljedeća rasprava zakazana je za 8. travnja.

– Vještak je molio produljenje roka za nalaz na još deset dana jer je materijal jako kompleksan, a leasing kuće su sporo dostavljale podatke koji su mu potrebni, pojasnila je sutkinja Moković.

Četvorici se, podsjetimo, sudi na Županijskom sudu u Zadru za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenje isprava i ovjerovljenje neistinitog sadržaja pri prodaji skupocjenih vozila i plovila. U aferi koja je svojevremeno potresala Zadar i izvukla na vidjelo mnoga poznata imena, prema optužnici su, svaki sa svojom ulogom sudjelovali Dejan Pupovac, voditelj marke Audi vozila Auto Hrvatske u Zadru, zatim njegov kolega Niko Lisica, voditelj prodaje Auto Hrvatske, kao trećeoptuženi 33-godišnji Ante Kurtović te umirovljenik Milan Rajlić.

Izvor: Zadarski list

Foto: PIXSELL