fbpx

Kapović: “Marko Vučetić se protivi zapošljavanju novih djelatnika na Viru”

Načelnik Općine Vir Kristijan Kapović obratio se medijima priopćenjem navodeći niz, kako kaže, licemjernih i politički neodgovornih postupaka dr. sc. Marka Vučetića. Kako stoji u priopćenju, između ostalog, Vučetića poziva da se preseli na Vir i tako postane pravi “Zmaj” te da se isti  protivi zapošljavanju novih djelatnika na Viru.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Nakon posljednjih lokalnih izbora, u Općini Vir je održano 8 sjednica Općinskog vijeća uključujući i konstituirajuću sjednicu. U sedam radnih sjednica predložena je i izglasana 61 točka dnevnog reda.

Od svih predloženih točaka oporbeni vijećnici predvođeni dr.sc. Markom Vučetićem ostali su vjerni njegovoj izjavi danoj na 3. sjednici Općinskog Vijeća (održana 30. kolovoza 2013 g.) da „neće glasati za niti jedan projekt, makar on bio u interesu mještana” te uistinu nisu ni glasali za niti jednu točku. Takvo korištenje demokratskog prava ne bi bilo čudno da među predloženim točkama nisu bili i porodiljne naknade za roditelje, dodjela besplatnih udžbenika i autobusnih karti, stipendije za studente, božićnice i uskrsnice, pomoć samohranim roditeljima, pomoć teško oboljenima, pomoć hrvatskim braniteljima itd. Legitimno je postaviti pitanje čije onda interese ti vijećnici štite? Jer očito je,a i tužno, da to među ostalim nisu interesi nekih od gore navedenih skupina od kojih zasigurno ima i pojedinaca koji su podržali te iste vijećnike.

Među ostalim, ostaje iznenađujuće da unatoč 400 000 nezaposlenih u Republici Hrvatskoj te još 200 000 ljudi koji rade, a nisu primili plaću duže od godinu dana, dr.sc. Marko Vučetić se protivi zapošljavanju novih djelatnika na Viru i to u sustavu u kojem je do sada zaposleno 300 djelatnika od čega 50 visokoobrazovanih, a u nadrednim godinama planira se još najmanje 300 novih radnih mjesta. Čudno je, ako ne i šokantno, da se zalaže za davanje otkaza tim istim djelatnicima opravdavajući to nepotrebnim radnim mjestima i poslovima, a te iste djelatnike bi po njemu očito trebalo poslati na ulicu a njihove poslove dodjeliti privatnim firmama. Prvenstveno onima čiji vlasnici su članovi udruge „Vir bez podjela”.

Ovakav način političkog djelovanja ne čudi jer se od svog starta temelji na prevari biračkog tijela, poglavito biračkog tijela koje je glasalo za oporbenu opciju okupljenu oko udruge „Vir bez podjela”.

Licemjerno i politički neodgovorno je zastupati interese građana Vira, a ne živjeti sa istim građanima, ne djeliti njihovu sudbinu i njihove probleme. Uistinu je puno lakše, ali daleko neodgovornije sa zadarske Voštarnice (prebivalište dr.sc. Marka Vučetića) ili sa Ville Fresti na Put Bokanjca (prebivalište vijećnika Igora Vučetića), inače razvijenim kvartovima u Zadru – sa pratećom infrastrukturom, nogostupima, parkovima, igralištima, školama, cestama, vodovodom i kanalizacijom – politički djelovati na Viru te držati predavanja o tome kako bi građani Vira na Viru trebali živjeti.

Kao odgovorna jedinica lokalne samouprave te sukladno zakonu, Općina Vir je reagirala na nastalu situaciju, odnosno konzumaciju nezakonitih mandata. Tim su povodom podnesene prijave protiv spomenutih vijećnika, a u kojima se traži ukidanje njihovog prebivališta, s obzirom na činjenicu da navedeni ne žive na Viru. U skladu s prijavom, PU Zadarska je poduzela izvide utvrđivanja činjeničnog stanja, odnosno utvrđivanja prebivališta za dr.sc. Marka Vučetića i Igora Vučetića.

Ovim putem ujedno pozivamo dotične vijećnike da se u ime zakonitosti te odgovornosti prema biračima koji su prvenstveno glasali za njih, presele na Vir. Pozivamo Igora Vučetića da Vir ne gleda samo kao izvor prihoda, materijalne koristi i zarade, već da se sa svojom obitelji preseli na Vir i zajedno s nama pokuša uspostaviti bolje ekonomske prilike na otoku kad već to nije uspio napraviti u svom privatnom biznisu. Možda na taj način zajedno iznađemo određena rješenja koja će rezultirati rješavanjem njegovih poslovnih i financijskih dubioza.

Ujedno pozivamo i dr.sc. Marka Vučetića da se preseli na Vir te na taj način uistinu postane pravi „Zmaj od Vira” ali ne samo formalno kao član društva „Braće Hrvatskog Zmaja” već da to demonstrira svojim životom na Viru.

Neka se preseli na Vir, zajedno sa svojom obitelji, neka upiše svoju djecu u Virsku školu, neka stavi Vir na prvo mjesto, podjeli svoju sudbinu sa ostalim građanima Vira te da za razliku od dosadašnjeg destruktivnog djelovanja pokaže malo kreativnosti, pruži podršku razvoju Vira te da radi za dobrobit građana Vira. U suštini, pozivamo spomenute oporbene Vijećnike da konačno postanu Virani i životom te da svoju ljubav prema Viru pokažu djelima, a ne svojim prezimenom, naveo je načelnik Općine Vir.

ZDanas